hur man utför ett fukttest för epoxigolv installation

Innan du installerar epoxy golvbeläggning över en betongunderlaget är en fukt test som rekommenderas. Fukt stiger till ytan av betong kommer att destabilisera din epoxy golv och kan spänne den, eller lyfta den rätt av betongen. Överskott alkalinitet äter epoxy, vilket gör att bubbla och split. Följ stegen nedan för att utföra ett fukttest innan en installation epoxigolv.

Sopa, vakuum och torr betonggolvet med en butik vakuum så att den avger så lite fukt som möjligt.

Steg 1: Rengör och torka betonggolvet

Fukt tester är mest tillförlitliga när det görs i en lufttemperatur på 65 till 85 grader F (18 till 30 C), med relativ luftfuktighet som inte överstiger 60 procent.

Steg 2: Kontrollera rumstemperatur och luftfuktighet

Använd ett testkit för varje 333 kvadratfot betonggolv utrymme, det vill säga tre per 1000 kvadratfot. Ställ testkit på betonggolvet och täck den med den ljusa röda plastkupol skydd som ges. Notera vikten av vattenfri kalciumklorid i skålen när du startar testperioden.

Steg 3: Ställ in fukt och alkalinitet testutrustningar

Efter minst 60 timmar, och inte mer än 72 timmar, ta bort skålen vattenfri kalciumklorid från testkitet kupolen. Du kommer att behöva skära bort locket på göra detta. Jämför vikten av den kalciumklorid skålen efter testet med dess vikt före provet tidsperiod. Du kan ha kalciumklorid vägde genom förmedling där du köpte testutrustning, eller så kan du köpa en precision väga skala tillsammans med testkitet för att få omedelbara resultat. Den väger skala är användbar för många andra gör-det-själv-projekt i hemmet.

Steg 4: Kontrollera Vapor Transmission Rate

För nya betong transmissionsnivån ångan inte kan vara större än 3 pounds / 1000 kvadratfot. Detta innebär att varje av dina tre testkit kan inte har plockat upp mer än ett pund av fukt vardera. Många nya betonggolv, dock testa på mellan 10 och 15 pounds av vattenånga per 1000 kvadratfot, eller tre till fem gånger den rekommenderade maxgränsen.

Steg 5: Säker Vapor Transmission Nivåer

Det bästa sättet att minska fukthalten i betonggolvet är att härda betongen under förra månaden. Den rekommenderade härdningstiden är tre till fyra månader, i varma väderförhållanden, och upp till 6 månader om betongen lades under hösten. När den testade fuktnivå är säker maximum, kan du hälla din epoxy golv på betong. Om tiden är knapp, tillämpa en genomträngande sealer till din betonggolv ytan. Välja ett tätningsmedel som också kommer att minska alkaliniteten eller causticity av betongen, som orsakas av den kalk som används vid framställning av den. Tillämpa genomträngande sealer med en fibermopp, i enlighet med tillverkarens instruktioner.

Steg 6: Hur man minska din golvets Fukt och alkalinitet nivåer