hur man underhåller en gödningsspridare

En del av ansvaret för att äga en gödselspridaren är underhåll. Om du inte behålla din spridare, kan du behöva köpa delar innan du skulle ursprungligen behöver. Här är några enkla steg för att hålla din salt, sand eller bakluckan spridare i gott skick.

Du vill inte lämna gödsel i spridaren så alltid se till att du tömma det innan förvaring. På större modeller, vara noga med att sänka rullarna på en hård plan yta. Om du kan lagra dina såningsmaskin inomhus det kommer att ge dem en längre livslängd.

Lagring

För att hålla din gödselspridare fungerar smidigt, kom ihåg att olja alla rörliga delar såsom smörjnipplar, kedjor och kedjehjul. Om du inte gör det du har en större chans att delar bryta eller din spridare fastnar.

Smörjning

Efter varje användning, tömma spridare och se till att borsta ut alla små bitar av gödningsmedel. Skölj din gödselspridare med vatten och torka helt. Om du har en större spridare, är det en bra idé att rensa bort eventuellt fett eller smuts och tömma innehållet om du inte kommer att använda det för ett par dagar.

Håll det rent

De större modellerna av pull bakom gödselspridare har kedjor som måste kontrolleras för att säkerställa att de är i bra form. Olja, dra åt eller byt ut dem efter behov.

Kontrollera dina kedjor

Om det blir nödvändigt för dig att ta din säd spridare isär, vara säker på att du markerar positionerna för bitarna. Det är viktigt för dig att sätta ihop din gödselspridare korrekt. Om du inte gör det du riskerar chansen att din spridare inte kommer att vända åt rätt håll. Detta är särskilt viktigt med mindre spridare.

Demontering din Spreader

De mindre spridare är ofta gjorda av plast, medan större spridare är gjorda av metall. Om färgen börjar avta, är touch ups som krävs för att förhindra rost från att äta bort på din gödselspridare.

Måla Touch Ups

slitna delar

Kontrollera gödnings såmaskin regelbundet för slitage på delar. Byt ut slitna delar som behövs och ni kommer att stöta på färre problem.

Oavsett om din har en liten eller stor spridare många av reglerna är desamma. Hålla på toppen av alla underhållsprocedurer och följa underhållsguiden i bruksanvisningen. Om du har tappat bort din bruksanvisning kan du kontakta tillverkaren för instruktioner eller be någon om hjälp på din lokala hem och trädgård butik.