hur man planterar och växa uteplats paprika

Av alla grönsaker du kan växa på din uteplats, paprika verkar vara bland de bäst lämpade för odling i mindre behållare, jämfört med en trädgård. Det finns många sorter att välja mellan, inklusive paprika, jalapenos, chili och paprika. Det fina med att odla paprika i krukor är att när vädret blir kallt, kan du alltid sätta plantorna inomhus för att fortsätta din växtsäsong.

Beroende på vilken typ av peppar du väljer att växa, kan du behöva börja groende frön tidigt på våren, eller så kan du vänta och köpa växter till transplantation i egna krukor.

Steg 1 – Hitta Pepper

Det första du kommer att vilja göra är att bestämma vilken typ av paprika du vill växa. De flesta sorter göra vackra uteplats växter, så det är bara en fråga om personlig smak i valet.

Steg 2 – Starta din Pepper

Om du startar din peppar från frö, kommer du behöver för att börja gro dem i februari eller mars. Plantera frön i en blandning av kompost och planteringsjord. Starta dem i små behållare, de kommer att transplanteras senare. Fröna kommer att behöva hållas fuktig och varm under 7 till 21 dagar för att groningsprocessen att vara framgångsrik. Odla plantor för två månader i mindre behållare, och se till att de får massor av solljus.

Steg 3 – Välj en behållare och plantera dina Peppers

Vid slutet av två månader, kan du transplantera dem i större innehåller, och om det är tillräckligt varmt, flytta dem utanför. Om du köper plantor från en plantskola, bör de vara i detta skede. De flesta någon behållare kommer att arbeta för plantering paprika, så länge den har fungerande dränering. Om du planerar att hålla dina paprika utanför, kommer en stor kastrull fungerar bra. Amplar är särskilt praktiskt eftersom du kan överföra paprika inuti när vädret blir kallt. Använd en jord som är rik på näringsämnen, som kommersiell planteringsjord eller jord du har blandat sig med kompost. När du trans paprikorna, se till att du ge rötterna gott om utrymme i sitt nya hem.

Steg 4 – Gör dina Peppers

Medan de just har börjat växa, se till att hålla jorden fuktig. Du bör mata dina paprika med ett gödningsmedel i detta tidiga skede. De flesta paprika som massor av solljus, så hitta en bra plats för dem på din uteplats. Vissa peppar växter växer mycket lång, och du kan behöva träna din uteplats paprika växa som en buske. Om du nypa bort de växande tips. Detta kommer att uppmuntra sidoskott på växterna. Om växterna får alltför högt, kan du behöva ge dem någon typ av stöd, som en käpp eller käpp.

Steg 5 – Välj dina Peppers

När du ser din första blomman, skär bort det. Detta kommer att uppmuntra fler blomningar.

Du kan skörda dina paprika genom att bryta frukten av vid stäven. Om du växer varm paprika, ju längre de är kvar på anläggningen, desto varmare de kommer att få.