hur man planterar en vindskydd

Det främsta skälet att plantera vindskydd är att hålla ett hus varmare genom att minska hastigheten på vindar som blåser förbi. En korrekt planterade vindskydd kan skära vindhastighet över ett land avstånd lika med 30 gånger sin höjd. Minskad kyla från kraftiga vindar gör ditt hem för att värmas mer effektivt, speciellt i platta, breda öppna ytor.

Hitta riktningen av de vanligaste vindarna i närheten av fastigheten. Leta upp vindskydd på denna sida av huset. Mät avstånd 5 gånger höjden av de högsta vindskydd träd på förfallodagen. Med träd 50 fot höga, plantera vindskydd 250 fot från huset.

Steg 1: Välj plats för vindskyddet

Vindskyddet ska köra längden på din tomtgränsen på lovartsidan. För att vara mest effektiva din vindskydd måste vara L-formad. Välj en plats för den andra vindskydd arm som kommer att vara halva längden av huvud vindskydd. Det bör korsa egenskapen så huset är mellan det och uppfart tillgång, och måste skära huvudarmen.

Steg 2: Välj Trees för Vindskydd

Minst 20 fot från första vindskydd, växt en låg hedge att fånga snö, och öka vindskydd värde som träden växer längre.

Steg 3: När Plantera Vindskydd

Plocka mer än en typ av vindskydd träd för styrka och mångfald. Om vindarna är starkast, göra dessa vintergröna barrträd, som håller sina nålar hela vintern. Granar och tallar kan blandas i den första vindskydd. Välj från någon art som är gemensamma för ditt område. Vissa lövträd kan läggas till vindskyddet i glest intervall, om din egendom får sina högsta vindar under våren eller sommaren,. Om din jord är alltför alkalisk, med ett pH-värde av 7 eller mer, kommer barrträd inte växa. Använd långsamt växande lövträd för huvud vindskydd, inklusive ask, ek eller valnöt.

Steg 4: Hur man Plantera Vindskydd

Välj hundkäx, Chokecherry, sumak, eller lila för säkringen.

Förbered vindskydd plats på hösten innan första frosten. Tydliga det av ogräs, testa markens pH, lufta jorden och beställa träden du vill plantera. Börja plantering på våren efter frosten har rensat jorden. Om ditt träd har säckar säckväv om grund bollar, kan du plantera dem tidigare under våren.

Gräva placerings hålen för träden upp till 40 procent bredare än de bakomliggande kulorna för att tillåta rötterna att sprida och stabilisera. Växt högst ½ tum djupare än i sina barnkammare behållare. Rensa bort alla omslag och garn och så mycket av säckväv som möjligt från rötterna. Dra försiktigt på rötterna för att utöka dem, och omfatta alla rötter helt med smuts du öste ut för varje hål.

Vatten när all jord har förpackats i runt roten bädden. Lägg kompost att vakta fukt, hålla gräsklippare bort, och kontroll ogräs. Bibehålla vindskydd, med vecko vattning, och beskära bort extra ledare lemmar så snart de börjar växa. Befrukta att hålla träden stark och förhindra insektsangrepp och sjukdom.