hur man plantera och växa ett kastanjeträd

Plantering och växande ett kastanjeträd är en tillfredsställande upplevelse som kräver lite planering och tålamod. Den extra ansträngning rikligt belönad av det bestående arvet från en mogen träd. När den amerikanska Chestnut var en av fyra träd som finns i ädellövskog i östra USA. De var en viktig källa till mat och timmer. Soten som decimerade skogen är fortfarande ett hot. Insatserna från dedikerade naturvårdare hjälper till att föra dessa träd tillbaka. Träden finns idag är ofta kinesiska, japanska eller hybrider omsorgsfullt odlade för att bevara arten.

Starta Kastanjeträd från frön är ofta det enklaste sättet att säkerställa framväxten av en frisk planta. Köp kastanjer från en ansedd plantskola eller odlare, inte mataffären. Muttrarna på dagligvaru har utsatts för ovarsam hantering, torkning villkor och värme som kommer att ha stressad och förmodligen dödade fröet. De levande frön inköpta behöver varsam behandling och omedelbar uppmärksamhet,. Kastanjer kräver skiktning för att gro. Denna period av kyllagring varar i två till fyra månader. Under denna tid bör kastanjer hållas i stort sett ostört vid temperaturer mellan 32 och 38 grader Fahrenheit. En stor zip-lock påse, med hål i den för att tillåta muttrarna att andas, förvaras i kylskåp räcker. Vid förvaring någon annanstans, bör behållaren vara resistent mot de ansträngningar som gnagare, fåglar och insekter attraheras till potentiella födokälla,. Vermikulit, kan sand eller mossan som används för att rada amplar fuktas och användas för att dämpa och täcka fröna . Fröna behöver fukt, men med för mycket, kommer de att förstöra. En gång i månaden, kontrollera innehållet återfuktning som behövs. Var försiktig vid hantering av vilande nötter och deras nya rötter. Håll deras behållare orienterade med samma sida uppåt.

Steg 1 – Förbered Seed

Steg 2 – Val av webbplatsen

Välj plantering platsen med omsorg. Kastanjer trivs i fuktiga, lerig eller sandjord. De föredrar en sur miljö med ett pH-värde mellan 4,5 och 5,5. Platser skyddade från hårda, torkning vindar eller skadliga frost fickor är bäst. Lera eller alkaliska jordar kommer att döda kastanjer. Vilande träd kan motstå vattenmättade jordar. När trädet växer aktivt, över vattning eller dålig dränering är också mördare.

Steg 3 – Plantering Transplantation

Växt så snart som risken för hård frost har passerat. Placera frön på sina sidor på ett djup av en halv tum. Om roten är synlig, noggrant fröet med roten pekade nedåt. Det bästa plantering alternativ varierar efter plats och Chestnut jordfräs vald. Inomhus container plantering kan fröna en tidig start i februari. En djup behållare krävs. Plantering i en trädgård säng, i synnerhet under rad covers kommer också ge visst skydd mot väder och vind,. Risken för predation för utsäde och odling av växter är större i trädgården. Rådjur, kaniner, gnagare och fåglar hittar kastanjer oemotståndlig. Omringa planteringar med hårdvara duk, blinkande, eller ens en plåtburk kommer att hjälpa. Transplantation från trädgården eller inomhus behållare bör göras när plantan är 6 till 8 inches i höjd. Med tanke på det arbete som krävs för att hålla unga träd säker, vissa odlare plantera helt enkelt sina frön på den slutliga växa platsen. Detta eliminerar behovet av att undvika dubbelarbete skydd efter transplantation, men med risk för potentiellt större exponering för väder och vind.