hur man planerar uteplats dränering för att undvika problem dränerings

Planering uteplats dränering är bara lite mer komplicerat än att se till att uteplatsen är byggd med en dränerings lutning i rätt riktning. Att bygga dränering i en befintlig uteplats har fördelar eftersom du redan vet var vattnet på uteplatsen går.

Liksom dränering din uteplats, måste systemet ta den avrunna vattnet och ta bort det från din egendom. Leta upp en lämplig punkt som regnvatten kan riktas. Detta kommer förmodligen att vara den närmaste avlopp eller område avloppet.

Steg 1: Tömning till Var?

Du vill verkligen inte vatten bara flödar fritt över gården så att du kommer att behöva planera en rutt för vattnet att ta. När du vet den rutt som du kommer att behöva bestämma om du vill använda ett rör eller en kanal för att bära vatten. Rör eller kanal du måste besluta om dimensioner som kommer att hantera den mängd vatten som du förväntar dig att rinna ner det.

Steg 2: Plan Hur får vattnet finns

Det finns flera sätt att tömma din uteplats. Det enklaste är bara att låta vattnet suga bort men det är otillförlitliga och mycket vatten kan ta en hel del tid att försvinna. Franska avlopp kan installeras under uteplatsen matning in i huvuddränerings planeras i steg 2. Enklare kan uteplatsen utformas med en kanal som kör runt alla fyra sidor. Denna kanal kommer att vara i avloppet och kommer att fånga allt vatten som faller på uteplatsen. Kanalen kommer att täckas med metall grillar som helt enkelt kommer att se ut en del av designen på golvet. Använda expert hjälpa kanalen kan läggas så att uteplats dränering sluttningen leder till slutet av huvuddränerings redan beslutat om.

Steg 3: Hur man Töm Patio

Uteplatsen kan anslutas till huvuddränerings i en sluten valv begravda i jorden eller i grunden till uteplatsen. För en befintlig uteplats anslutningen måste utformas så att så lite extra byggnadsarbeten som möjligt är nödvändig. Det enklaste sättet är att ha huvuddränerings installeras så att den har en öppning under dräneringspunkten för uteplats avloppet. På detta sätt uteplats vattnet helt enkelt hälla utanför uteplatsen i avloppet.

Steg 4: Anslutning av Patio Drain till huvud Drain

Även om vad du har utformat borde fungera mycket väl, bara se hur regnvattnet faktiskt blir spridda nu kommer att bekräfta det. Notera eventuella områden där vattnet ligger oväntat på ytan. Detta kommer inte att skapa ett problem för uteplatsen dränering men kan ge en möjlighet att förbättra dräneringen av detta område genom att införliva den i systemet.

Steg 5: Vänta på en riktigt regnig dag

När du har ditt dräneringssystem planerat och teorin testade du bör inte ha några problem när den är installerad.