hur man planerar för ett uterum

En uterum erbjuder det bästa av båda världar. Det gör att du kan njuta av solen utan att utsättas för risker ultraviolett exponering. Även när vädret blir, erbjuder en sluten uteplats skydd från bitande vindar eller bli dränkt av ett skyfall. Att ta sig tid att planera för ett uterum är viktigt att också kan vara väldigt roligt.

Att bygga ett uterum i en slumpmässig område är sannolikt att se klumpiga och på sin plats. Samtidigt planerar för en sluten uteplats, behöver kompatibilitet med ditt hus och omgivning måste beaktas. Var kommer en sluten uteplats ser bäst? Tillgängligheten till uteplatsen måste också övervägas. Är området lättillgängligt från huset? Som ni sannolikt att ta drycker och mat på din slutna uteplats, behöver du inte vill att de ska vara sten kylan när du dit.

Steg 1 – Patio kompatibilitet och tillgänglighet

Noggrann planering av taket på den nya uteplats är avgörande. En fråga som ofta förbises i uterum planering är hur mycket lutning taket kräver. Är taket antas samlas en hel del snö eller löv? Om så är fallet, kommer en mer framträdande sluttning ge taket extra styrka. Vilket material vill du att taket ska göras av? Träbjälkar för framställning av takkonstruktionen är ett bra val. De är extremt stark och perfekt för att skapa en autentisk rustikt utseende. Träkonstruktioner ser också fantastiska när man tittar upp på dem från uteplatsen. Detta ser är egentligen bara kompatibel med äldre hus, så ha detta i åtanke när man planerar för ett uterum.

Steg 2 – The Roof

Planering på om din uteplats är att införliva takfönster, fönster, skärmar eller belysning måste övervägas. Alla är bra källor av ljus men den största fördelen med en skärmad uterum är att det ger en viss mängd naturligt ljus i alla fall. På grund av detta, inte inuti lampor inte nödvändigtvis måste installeras. alltid hålla vädret i åtanke när du planerar din uterum, eftersom detta kommer att ha det största inflytandet på ditt behov av ljus. Takfönster eller skärmar kan absorbera stora mängder värme och detta kan göra din uterum särskilt obehagligt under de varmare månaderna.

Steg 3 – Takfönster och skärmar

Vad blir de viktigaste användningsområdena för din uterum? Planerar du på att äta ute? Kommer du behöver ström, vatten, ventilation och avlopp? Om så är fallet, alla dessa verktyg måste dras på din plan.

Steg 4 – Plan för Utilities

Innan du går ombord på gräva upp din trädgård, sitta ner och dra den plan som du har visualiseras i huvudet. Använd ett måttband för att beräkna de exakta mätningar och rita linjer med en linjal och penna så att de kan raderas om några misstag uppstår. Mark där några lampor, eluttag eller vattenkällor kommer att krävas. Lista alla de material som skall användas och beräkna kostnaderna. Utemöbler måste också övervägas.

Steg 5 – Rita en plan

Att bygga ett uterum kräver oftast bygglov, men detta kommer naturligtvis att bero på dina ange koder. Prata din plan över med en lokal entreprenör och alltid gå igenom de nödvändiga kanalerna för att uppnå tillstånd.

Steg 6 – Sök bygglov