hur man planerar ett regnvatten insamlingssystem

Samla regnvatten är ett bra sätt att få lite vatten gratis. Tack vare dessa system uppsamling av regnvatten kan vattna dina växter utan att slösa kranvatten. Alla är ute efter ett sätt att skydda miljön och att sluta slösa energi. Slöseri med vatten är ett enormt slöseri med energi som är anledningen till att vi alla måste vara mer ansvarig,. Konstruera ditt eget hem regnvatten insamlingssystem är faktiskt mycket enklare än du kanske tror. Så länge du har rätt verktyg och material bör du enkelt kunna göra din egen vattenuppsamlingssystem.

Det första som du behöver göra är att räkna ut hur mycket regn ditt tak kommer att fånga varje år. Detta är faktiskt mycket enklare än du kanske tror. En tum av regn kommer att skapa 600 liter vatten per år. Ta reda på hur mycket regn faller i ditt område och multiplicera med 600. Då behöver du bara ta denna siffra och multiplicera det med storleken på taket du har. Detta kommer att berätta hur många liter vatten du kan spara. Naturligtvis finns det ingen anledning till varför du måste försöka spara allt detta vatten.

Steg 1 – Beräkna mängden vatten från ditt tak

Nästa sak som du behöver göra är att tillbringa tid att välja rätt fat som du vill installera. Det finns många olika tunnor som är lämpliga för olika ändamål. Du måste först tänka på vad du verkligen vill använda vattnet för. Du kommer då att kunna välja rätt typ av fat för dina behov.

Steg 2 – Välj en Barrel

Om fat inte redan har en kran monterad på det då du kommer att behöva köpa en och sedan montera den. Detta är inte svårt och de flesta av de fat redan kommit med en kran monterad.

Steg 3 – Ytterligare tillval

De flesta hem har redan takrännor med stuprör från taket. Detta innebär att montera en vattentunnan är bara frågan om att skära och sätta in vattentunnan.

Steg 4 – Anslutning

Du måste täcka pipan med trådnät eller ett lock som ingår med pipan. Denna beläggning kommer att förhindra att djur eller barn från att komma in i vattnet. Det kommer också att förhindra att skräp faller insidan av vatten och kommer att göra vattnet mer användbar.

Du kan också behöva överväga att använda ytterligare alternativ, inklusive en överströmningsventil. Om du inte tänker använda vattnet mycket ofta då en överströmningsventil omdirigerar vattnet ner i avloppet utan översvämningar någonstans eller orsaka skador.

Allt du behöver göra är att skära ner röret och sedan ansluta den till ditt vatten fat. Anslut sedan upp överströmningsventilen om det behövs och sedan du är bra att gå. Du behöver bara vänta på det regna och ta en titt på det. När det regnar pipan kommer att fyllas med vatten.

Detta vatten kan sedan användas för att vattna dina växter och trädgård utan att orsaka några skador på miljön.