hur man nypa, dumhuvud och stödja en växande ringblomma

Ringblommor odlas i många hem trädgårdar på grund av deras ljusa färger. Ringblomma blomma kan vara gul, guld, orange, rött och vitt. Dessa blommor är också mycket lätt att växa, vilket gör dem populära i hemmen. Den ringblomma kan odlas inomhus och lätt transplanteras till din trädgård. Följande tips och tricks är de bästa sätten att nypa, dumhuvud och stödja en växande ringblomma.

Deadheading dina ringblomma växter är en process för att ta bort döda lampor som inte längre blommar. Denna process bidrar till att främja ny blomma tillväxt och kan bidra till att propagera ringblomma blommor över årstiderna. Deadheading kommer att främja kontinuerlig blomning. Döda sommaren är inte hälsosamt för anläggningen och bör tas bort på stammen med beskärning sheers tillbaka till nästa bud eller en uppsättning blad. Detta bidrar till att främja tillväxt genom att bringa nästa knopp närmare ytan för att främja blommar.

Steg 1: Deadheading

Nypa döda blommar ut är lika effektivt som beskärning döda blommar bort med beskärning sheers. Använd trädgårdshandskar för att nypa i slutet av den gamla sommaren vid basen av den gamla glödlampan. Detta bidrar till att lura växten att tro att det inte görs återge. De flesta blommor slutar växa när den producerar sina frön genom lamporna. Genom att klämma dessa lampor innan de är helt döda den främja tillväxten av nya lampor.

Steg 2: Deadheading genom att klämma

Ringblomma växter behöver mycket sol och vatten för en sund tillväxt, vilket är särskilt viktigt när du nypa och FRIPASSAGERARE bort de gamla glödlampor. Denna process utsätter blad och nya lampor till mer solsken, vilket främjar tillväxt. Applicering av ett skikt av vattenlösligt gödningsmedel kan också främja en stark tillväxt i anläggningarna. Vissa ring sorter växer bäst om de först planterade inomhus med frön, sedan transplanteras utomhus när de första lökarna börja visa.

Steg 3: Andra sätt för att främja tillväxt

Ringblommor kan vara en ettårig växt, men de måste vårdas på vintern. En lätt frost kan inte göra för mycket skada på växterna, men en tung frost kommer att döda dem. När vädret börjar vända det är klokt att transplantera ringblomma växter tillbaka inuti. Väl inne kan du ändå ge solljus och vatten för att hålla dem blommar hela vintern. Detta gör det också möjligt att hålla beskärning, klämmande och deadheading lökar bort under vintern för att möjliggöra återplantering under våren.

Steg 4: Förberedelser för vinter