hur man nivå betonggolv

Att se till att betonggolv är nivån är kritisk när du vill ansöka golvbeläggningar såsom mattor, trä bordläggning, och kakel över den. Följ dessa riktlinjer för att utjämna en platta av betonggolv inne i ett rum av en befintlig byggnad, före läggning en ny interiör golv.

Steg 1: Töm och rengör betonggolvet Area

Steg 1: Töm och rengör betonggolvet Area

Ta bort alla möbler, fordon, lådor, mattor och andra föremål från hela området av betonggolvet som skall utjämnas. Sopa golvet med en kraftig borste, plocka upp damm, hår och annat skräp. Dammsuga området väl med en tunga butik-vac stil dammsugare. Gå över hela golvet med en polermaskin med grovt sandpapper fäst vid de roterande huvuden, och sedan dammsuga en gång för att ta bort betongdamm.

Steg 2: Hitta de höga och låga punkter i betonggolvet

Step 2: Hitta de höga och låga punkter i betonggolvet

Steg 3: slipa ner Ojämnheter i golvytan

Använd en snickare vinkelhake och 2 långa bitar av trä bordläggning som du har kontrollerat är rakt undersöka ordet för höga och låga punkter. Markera de höga fläckarna med en serie pilar eller sicksacklinjer med en markör eller trottoaren krita. Markera låga punkter genom att rita en serie cirklar från ytterkant inåt mot centrum.

Steg 4: Rengör och dammsug golvet igen

Steg 3: slipa ner Ojämnheter i golvytan

Steg 5: Förbered betonggolvet utjämnande blandning

Skaffa en konkret slipmaskin på kort sikt hyra från en byggnad leverans center. Använda den största en tillgänglig för att slipa ner stora gupp i golvytan. Öppna alla dörrar och fönster som innesluter utrymmet där du slipning. Flytta betongslip långsamt och försiktigt för att undvika att skapa gropar i golvet.

Steg 6: Kontrollera igen golvet efter utjämning

Steg 6: Polska betonggolvet

Steg 4: Rengör och dammsug golvet igen

Dammsug golvet igen, och ge det en snabb fukt mopp med vatten endast för att avlägsna alla spår av betongdamm. Låt tiden golvet torka helt innan du fortsätter.

Steg 5: Förbered betonggolvet utjämnande blandning

I en stål eller aluminium hink, förbereda betonggolvet utjämnande blandning enligt instruktionerna. Blanda bara en liten mängd varje gång, eftersom det härdar och torkar snabbt. Fyll låga punkter i golvet med blandningen, och dra murslev eller trä planka över den för att se till att överkanten är i nivå med resten av golvet. Låt blandningen satt under 30 minuter sedan jämna den övre kanten av fyll plats med murslev eller bred spackel.

Steg 6: Kontrollera igen golvet efter utjämning

Kontrollera att lyckas med din utjämning operation med snickarvinkelhake och raka plankor. Mark och åtgärda eventuella otillfredsställande områden.

Steg 6: Polska betonggolvet

Gå över hela golvet en gång med fint slippapper, 220 eller 300, på golvet poler. Dammsuga golvet igen och tvätta det, vilket garanterar inga lösa konkreta grus eller damm kvar.