hur man målar vinyl

Det finns många skäl att måla vinyl. Om du installerar nya sidospår och vill välja en färg för det, eller om din gamla vinyl målar skadas, måla ditt vinyl effektivt kräver viss planering och kunskap. Men målning vinyl är väl inom förmågan hos en preparerad personer med rätt utrustning, och kan göra ett stort projekt för människor som gillar att arbeta på sina egna hem. Vad som följer bör ge dig all information du behöver för att måla vinyl.

Välja rätt färg för att använda är en viktig del av att måla din vinyl. Det finns två viktiga beslut du måste göra om din färg – vad den är gjord av, och vilken färg det är. Färg som är avsedd för vinyl måste ha ett visst mått av elasticitet. Detta beror på att vinylbeklädnad gör en hel del att expandera och contracting när temperaturen går upp och ner. Måla som sätts på vinyl sidospår som inte kan tolerera detta kommer snabbt att spricka. På grund av detta, bör färg för vinyl innehåller både akryl och uretanhartser.

Steg 1 – Paint Selection

Dessutom bör färg för vinyl vara ljus till färgen. Detta beror på att mörkfärgad färg absorberar värme i stället för reflekterande det, vilket gör att vinyl att expandera ännu mer än det normalt skulle färgen och sidospår själv skada.

Steg 2 – Rengöring

Om vinylbeklädnad är inte ren när du målar det, kan färgen inte ta hålla så bra som du vill. Smutspartiklar som är lösare än vinyl sig kan orsaka problem med färg, så du vill vara säker på att göra det bästa jobb som möjligt att rengöra din vinyl innan måla den.

Steg 3 – Setup

Det bästa sättet att rengöra din vinyl före målning är det med en högtryckstvätt lastad med vinyl renare. Om du inte vill hyra en högtryckstvätt, kan du få en liknande effekt med en trädgårdsslang fäste laddad med samma vinyl renare. När du har gått över alla dina vinyl med ditt val av vinyl renare, vänta 4 dagar för att torka ordentligt.

Steg 4 – Måleri

Efter fyra dagar har gått, kontrollera vinyl sidospår för att se till att det är ordentligt rengjorda. När du är nöjd att det är, använd målartejp för att täcka upp alla ytor i anslutning till din vinyl som du inte vill att måla över. Därefter inrättas draperier i de områden som du kommer att måla. Innan du ansöker färg på din vinyl, skaka den och rör om. Sedan häll det i din bricka i små mängder.

Börja i ett hörn och måla i samklang med din vinyl. Applicera färg tills du täcka hela området. När du är klar, låt färgen torka och sedan inspektera ditt arbete. Du bör även gälla ett andra lager för bästa effekt.