hur man målar tak takfot

Takfoten på ett tak används för många olika ändamål. Först, takfoten hjälper till att hantera regnvatten systemet i hemmet. De används tillsammans med rännorna och stuprör för att kanalisera vattnet bort från hemmet. För det andra, takfoten hjälper till att låta överskottet luft att strömma ut genom takfoten från vinden. Utan ordentlig vind ventilation, kommer värme och fuktighet ansamlas och så småningom filtrera ner i livsrum. Detta kommer oundvikligen att öka kostnaden för din el under de varma sommarmånaderna. En annan del av din hela huset underhållsplan omfattar hålla takfoten i tip top form. Nedan hittar du instruktioner om hur du måla taket takfoten.

Dra ut en stege som kommer att beröra takfoten. Hitta en spotter som kan hjälpa dig att hålla stegen och klättrar upp för stegen för att komma till en punkt där du kan väl röra takfoten. Ta en hink med varmt vatten och en torr trasa med dig. Fortsätt att tvätta takfoten fria från all smuts, sot och fett. När du har helt rensat takfoten, ta en högtryckstvätt eller en slang och skölj helt. Kontrollera att du tar bort all smuts.

Steg 1 – Rengör Eaves

Du måste tillåta takfoten tillräckligt med tid att torka. Om du arbetar på en solig varm dag så kan de torka i en timme eller så.

Steg 2 – Låt torka

Välj en utomhusfärg som du kan använda på dina takfoten. Om dina takfoten är konstruerade med metall, måste du välja en utomhusfärg som kommer att täcka metall. Om dina takfoten är trä, sedan på något utomhusfärg som kommer att hålla sig till trä och som är lämplig för exteriören.

Steg 3 – Välj en färg

Sand någon peeling eller flisning färg. Använd en sandpapper som arbetar med metall, om du slipa flisas måla på metall takfoten. Använd en sandpapper som lämpar sig för trä om flis över dina trä takfoten.

Steg 4 – Sand

Med hjälp av en vals och en pensel, försiktigt måla takfoten på ditt hus. Du kan behöva tillämpa 2 lager, beroende på hur väl takfoten täcks av skikt av färg. Valsning och målning fungerar bättre än sprayfärg. Det kommer att pågå längre och ser mycket mer professionell. Om färg får på andra delar av ditt hem, se till att du tar bort färg innan det härdar.

Steg 5 – Paint

Lägg en tätning på utsidan av dina takfoten att förlänga livslängden på din lack. Se till att du använder en jämnt lager sealer med en annan pensel och rulle. Torka av sealer som hamnar på andra delar av huset medan du arbetar för att belägga takfoten.

Steg 6 – Seal