hur man målar stål takläggning ordentligt

Om du har stål tak, är du skyldig att måla det någon gång. Paint förhindrar rost och missfärgning från att förstöra utseendet på taket. Det skyddar stålet från effekterna av hårda väder händelser. Den bevarar även stålet i gott skick under en längre period. Den enkla guide nedan kommer att hjälpa dig att uppnå en tillfredsställande målningsarbete.

En grundlig rengöring är en viktig för tak målning. Skrapa bort eventuell flagnande färg med hjälp av spackel. Du kommer också att behöva få bort smuts som kan ha fastnat i sprickor och andra platser med hjälp av kniven. Arbeta stålborste på områden där du har noterat rost. Sopa bort all smuts och skräp från taket med hjälp av takborsten.

Steg 1 – Ta bort smuts

När du har rensat taket av smuts, kan du nu inspektera ytan för fläckar och skador. Det är bäst att rensa bort fläckar som kan ha utvecklats innan du målar. Detta kan göras med ett blekmedel.

Steg 2 – Kontrollera Tak

Mögel verkar ibland som svartaktiga fläckar på plåttak. Den orsakas av ansamling av smuts och effekterna av fukt och solljus. Det är bäst att använda en blekmedel för att bli av mögel. Applicera lite trinatriumfosfat rengöringsmedel med en svamp eller roller till de drabbade områdena. Det kommer att rensa alla mögel, alger, resterande fett eller färg. Se till att du sätter på din andning mask för att begränsa inandning av starka kemikalier.

Steg 3 – Använd Trinatriumfosfat Cleanser

Använd högtryckstvätt för att rengöra hela taket på eventuella kvarvarande smuts och rengöringsmedel. All smuts skall avlägsnas effektivt under detta skede. Var noga med att skölja bort alla spår av tvål samt och låt torka.

Steg 4 – Effekt Tvätta taket

Reparera eventuella sprickor eller läckande områden som du kan ha noterat. Detta görs bäst genom att använda liknande material för att lappa ihop den felaktiga området. Använd en lödning fackla att stadigt fästa ny bit i det skadade området.

Steg 5 – Reparation

Använd en spray målare eller rullar för att tillämpa ett lager av galvaniserad metall primer. Detta kommer att skydda taket från rost. Arbeta från de upphöjda taket sömmar och röra sig nedåt. Var noga med att sprida primer på jämnt.

Steg 6 – Applicera Primer

Steg 7 – Paint

Applicera din färg val. Det är lämpligt att tillämpa 2 skikt så att taket färgen håller väl. En dubbel päls håller också stål tak väl skyddade.

Säkerhetstips