hur man målar rostfritt stål fönster trim

Fönsterfoder kan vara svårt och tidskrävande att måla men ännu mer så när fönstret trim är tillverkad av rostfritt stål. Rostfritt stål, i de flesta fall, ser bra ut, men när du börjar att ändra inredningen och utsidan av hemmet eller företaget det inte alltid överensstämmer med designmotiv du siktar på. Det finns utmaningar när du vill måla rostfritt stål men dessa utmaningar är värre när det är rostfritt fönster stål trim. I de flesta fall skulle du helt enkelt ta det objekt som ska målas till en pulverlack butik men inte med rostfritt stål fönster trim eftersom att ta bort dem är mer av ett besvär. Följande artikel kommer att visa dig ett enkelt sätt att måla rostfritt stål fönster trim utan pulverlack.

Rostfritt stål är mycket svårt att måla på grund av den jämna och metalliska naturen av metallen. Paint behöver en strukturerad yta för att hålla sig till korrekt annars kommer du att bli kvar med överdriven strimmor eller färg kommer helt enkelt inte få fäste. Det första steget till att få rostfritt stål för att acceptera färg är genom rengöring. Rostfritt stål har en naturligt fet yta så rengöring med en de-greaser kommer att gå en lång väg att prepping ytan. Först använder en handduk att torka av ytan som ska målas. Nu, tillämpa de-greaser enligt anvisningarna på flaskan.

Steg 1 – Rengöring av rostfritt stål fönster trim

Som tidigare nämnts, är rostfritt stål mycket smidig. Detta gör det svårt att få den att acceptera färg. För rostfritt stål som skall målas, först måste det roughed. Problemet med detta är att du inte vill rough det upp för mycket eller om du riskerar att oavsiktligt avlägsna naturliga väderskydd på det rostfria stålet. För att undvika detta resultat du vill att lätt använda stålull över ytan. Använd inte för mycket tryck. Applicera precis tillräckligt tryck mot stålull att försiktigt skrapa på ytan. Använd sedan en av dina trasor att damma av metall du bort. Nu kan du använda den epoxigrundfärg. Denna primer kommer att ha två utlovat för detta projekt. Först kommer det att kompensera färgen på det rostfria stålet så att den lätt kan målas. För det andra, det ger dig en yta du kan repa utan att förstöra skydds väder. Efter epoxiprimern har tillämpats och torkas kan du använda stålull texturize det.

Steg 2 – Förbered rostfritt stål för Målning

Innan målning bör du alltid använda målartejp runt fönstret trim så att du inte måla struktur eller fönstret. När bandet används kan du börja tillämpa färgen. Använd en pensel eller roller och applicera ett lager av färg. Även med epoxiprimern du kommer att behöva mer än ett skikt. Väntar på det första att härda före den andra beläggningen.

Steg 3 – Målning