hur man målar rännor stål del 2

Nu är du redo att förbereda ytan av dina stålrännor för färgen.

(Detta är del 2 i en 2 delserie. För att återgå till del 1, klicka här.)

Steg 3: Framställning

Ta bort downspout hängslen. Du kommer att måla dem separat. Detta gör det möjligt att måla undersidan av downspout utan att försöka hålla din pensel mellan det och ditt hus. Inspektera din rännor igen. Om det finns någon lös färg efter rengöring dem, måste du skrapa bort det med din färgskrapa. Se till att du checkar in några åsar också. Använd spetsen på skrapa för att få lös färg av åsarna. Sedan tar skumslipkloss och från startpunkten börjar slipning. Det är bäst att använda en slipkloss för det här jobbet eftersom det kommer att överensstämma med formen på din stål rännstenen. Glöm inte att sand dina stuprör också. När du är klar slipning, skölj rännor i en nedåtgående rörelse igen. Du vill ta bort eventuella färgflagor och måla damm. Låt torka.

Steg 4: Applicera Primer

Priming dina stål stuprör är ett viktigt steg. Det ger rostskydd, skydd för dina stuprör och hjälper färgen stick. Inte hoppa över detta steg. Du vill ha en oljebaserad grundfärg med rostskyddsmedel. När du köper din primer, se till att det står rost hämmande på burken. Det står oftast detta på framsidan av burken, eller om den inte, läsa beskrivningen på baksidan. Oljebaserad primrar coat stjäla bättre eftersom de kan strömma i de mikroskopiska ytorna av stål. Den förhindrar också fukt och luft från att komma igenom som stannar korrosionsprocessen.

Steg 5: Applicera Paint

På stege börjar från slutet eller dina stålhängrännor och arbeta ner. Applicera din första primer, borsta eller spraya det på jämnt går i samma riktning i rännan. Efter att belägga torkar, tillämpa ytterligare två till tre rockar och låter torka mellan.

Sist men inte minst, efter färgen har torkat helt, är det dags att måla. Du kan använda en oljebaserad emalj eller en yttre latexfärg. Det är bäst att använda satin, halvblank eller blank färg. Inte bara kommer det avskräcka vatten, kommer det att stöta bort smuts och sot samt. Denna typ av färg gör det också lättare att rengöra din rännor i framtiden med bara din vattenslang. Använd inte matt färg. Det bildar en kalkhaltig yta och vatten och smuts kommer att absorberas i färgen. Börjar i slutet, pensel eller spruta på ett tunt lager av färg precis som du gjorde med primern. Borsta ut några körningar i färgen som du går. Efter det första skiktet är torrt, tillämpa en annan coat på samma sätt. Du ska inte behöva något mer än två skikt. Medan du väntar på färgen torka, måla downspout hängslen. Sätt tillbaka dem till dina stuprör när all färg torkas.

Det tar lite arbete och armbåge fett att måla stålhängrännor, men i slutändan kommer att vara värt det. Ditt hus kommer att se stor och du kommer att ha stolthet ett väl utfört arbete.