hur man målar plast takplattor

Plast takplattor är inte bara användarvänliga, kan de vara alltför dekorativa. Även om de finns i många färger, mönster och stilar att börja med, kan du göra dem unika genom att måla dem själv. Följ dessa steg.

Till att börja med ren varje platta med en lösning av tvål och vatten. Ta bort eventuella klistermärken eller andra delar som färgen skulle hindra.

Rengör Tile

Med sprayfärg, är det lätt att täcka hela ytan av plattan jämnt. Om du ska göra dekorativa mönster på brickor, behöver du en tjockare bas, så applicera två lager sprayfärg.

Applicera Base

Rita motiv på dina plattor med akrylfärg. För att göra det med minsta kladd, stencil designen på första att ge dig själv ett mönster att följa.

Lägg Designs

Om du har en stor tak för att täcka och erforderlig konstnärlig skicklighet, kan du skapa en design som sträcker sig över flera plattor. Om du gör upp ett barns rum, kan du skapa en stjärnhimmel.

Lack

När färgen torkar, applicera en lack. Det kommer inte bara att göra plattorna glänsande, men också förhindra att färgen bleks.

Sätt Tiles Tillbaka

En sista anmärkning, när du tar varje platta ner för att måla den, sätta på en siffra på baksidan. Annars kan du sluta med ett tak till ett värde av vackert målade plattor men ingen aning om var de ska gå.