hur man målar över redan målade väggar

Om du behöver för att måla över en tidigare lacken, kan du bli besviken om du inte gör det på rätt sätt. Även när du applicera färgen kan det ser okej, men syns igenom senare. Det finns några saker du kan göra för att minimera detta.

Innan du försöker att måla över en vägg som redan har färg, måste du prime väggen. Primern kommer att skapa en barriär mellan den nya skikt av färg och den gamla färgen. Det skapar också en mer porös yta så den nya färgen kommer att ha en mer färdigt utseende. Många färgtillverkare gör färg med inbyggd primer. Dessa är bra för färg på en ny vägg, eller obehandlat trä, men en vägg med färg primas med en separat primer först.

Steg 1 – Prime väggarna

För att fylla väggarna, kommer du vill använda en tjock rulle pensel och måla ett jämnt lager över hela väggen. Inte snåla på primern. Detta kommer inte att ses senare, så att du har råd att måla det på tjock. En primer kommer att tillämpas på samma sätt som färg.

Steg 2 – måla väggen

Vänta tills primern torka. Om du kan se den ursprungliga lacken genom primer, du vill använda ett andra skikt av primer. Detta är inte ovanligt när du försöker att måla över väggarna som har en mörk färg.

Steg 3 – Second Coat

När primern har fått tillräcklig tid att torka, kan du börja måla. Du vill använda en borstvals för detta. En av de misstag många gör är att tillämpa färgen tunt med över rullande. Du vill ha ett jämnt lager, men du ändå vill använda massor av färg. Med användning av för lite kommer att resultera i syns igenom, även med primern på plats. Det är därför det är viktigt att använda en god kvalitet färg. Billiga färgen tenderar att vara tunnare, och kommer inte att ge dig bra täckning.

ytterligare tips

Låt första lager färg torka helt. Detta gör att du kan se hur mycket täckning du fick på den första go. Förutsätt inte att du kan bara röra upp några områden. För att få bästa snyggare utseende, kommer du vill använda ett andra lager till hela väggen, även om du bara tror att det är nödvändigt för några fläckar. När du kommer till dessa platser, se till att du använder en tung lager av färg och få god täckning.