hur man målar över lack på köksluckor

Mer än något rum i ditt hem, är ditt kök den som får användas mest, och du kanske vill måla över lack på dina köksskåp. Det tar också den mest missbruk av något rum i ditt hem. Om du tänker på det, laga du, ren, och även göra projekt i köket. När du lagar mat, är ditt skåp plockar upp all fett som flyger runt ditt kök samt värme- och temperaturförändringar som dina skåpdörrar utsätts för varje dag. På grund av detta, kan du behöva ge ditt kök en ansiktslyftning och göra om dina skåp för en ljus nytt utseende. Det finns flera steg som du måste följa för att få processen att gå smidigt.

Det första som du behöver göra är att se till att dina skåp är rena från alla fett, smuts och skräp som de har samlat under åren. Ett av de enklaste sätten att göra detta är att ta bort skåp och lägga dem på en täckt bord. Du kan sedan använda en trasa med ett allrengöringsmedel att få dem rena och sedan låta dem torka helt.

Steg 1. Rengör Skåp

Därefter måste du sand skåpen ner för att ta bort lack och få dem till en slät yta. Du kan använda 150 eller finare av sandpapper, och du behöver bara göra några pass att få dem rena. Glöm inte att göra lådorna av skåpen själva så att du kommer att kunna måla dem också.

Steg 2. Sand Skåp

Nästa steg blir att applicera primern. Detta är så färgen kommer att kunna binda till skåpen bättre och ge dig en bättre finish. Det kommer också att bidra till att förhindra flisning och peeling samt på ditt skåp, och det kommer att hålla din färg från blödning igenom. Du kan välja mellan flera olika typer av primer, och ditt beslut kommer att baseras på vilken typ av färg som du har valt att använda. Detta steg kommer du vill göra i ett väl ventilerat utrymme, som primers tenderar att vara stark i lukt. Se till att du skåp är helt torra innan du börjar måla dem.

Steg 3. Applicera Primer

Nu är du redo att måla ditt skåp med valfri färg. Först vill du att applicera ett tunt lager av färg och låt den helt torr. Detta kommer att vara din foundation så oroa dig inte om hur det ser ut. Om du använder en pensel, applicera färgen med tunna skikt för att få en professionell finish. Låt färgen torka mellan rockar så din slutresultatet kommer att se slät och utan linjer. Du kan också använda en spruta för att måla ditt skåp, som hjälper dig att uppnå ett professionellt utseende samt med färre skikt. Se till att du gör detta i ett väl ventilerat område. När de är helt torra, de är redo för användning.

Steg 4. Paint