hur man målar metall stolar

Inredning och möbler i ditt hem betyder mycket för den övergripande känslan av det och att kunna måla metall gör att du kan öka livslängden på vissa möbler. Metall stolar tenderar att vara dyra och återfinns ofta som matrum möbler. Metall färg kan användas för att måla metall stolar för att gå med någon färg jobb som du kan ha i beredskap med resten av hemmet. Artikeln som följer innehåller information om hur du kan måla metall stolar.

Hitta en plats som är väl ventilerad och täcka området med en trasa. Om du ska måla metall utanför på gräsmattan sedan använda en trasa för att förhindra att döda gräset. Om stolen har en sittdyna sedan ta bort det innan du ansöker metall färg för det. Vänd stolen öppna och ta bort skruvarna som fäster sätet vid ramen. Också ta bort tillbaka om det är en kudde. Över tid metall kan utveckla en oljig beläggning. Detta är en naturlig företeelse när metallen är i ett område som är lätt fuktad. Detta är inte alltid ont metallen, men det hindrar dina chanser att måla metall av något slag. För att ta bort denna olja du bara måste suga en trasa i varmt vatten och torka av metallstol ner. Se till att du får i varje munstycke och hörn av metallstol. Torka metallstol med en ren handduk.

Steg 1 – Framställning

Vissa metall är svårt att måla eftersom det är så smidigt det finns ingenting för färgen att binda till. Om metallstol är inte texturerat då stålborste för att scuff upp metallytan. Använd en fuktig trasa för att avlägsna metalldamm och annan trasa för att torka metallstol. Slipa metallstol kommer att tillåta metallfärg för att binda till texturen. Om det finns rost på metallstol du kommer att använda stålborste för att ta bort ojämnheter från den och en handduk för att avlägsna damm som du har skapat. Använda spray primer färg för att täcka hela metallstol. Tillämpa färgen så jämn som möjligt.

Steg 2 – Första skiktet

Primerbeläggningen följer den struktur som du har skapat för att ge en bra yta för metall färg att hålla sig till. Detta är viktigt om stolen tidigare hade målat eftersom det kommer att täcka den befintliga färgskikt. Vänta tills grundfärg att torka helt och sedan jämnt applicera metallfärg till stolen. Inspektera alla delar av metallstol för att se till att du täcker alla sprickor och fördjupningar i metallstol. Vänta tills färgen torka och lägga till ytterligare lager färg om det behövs.

Steg 3 – Slutför Målning

När färgen är torr kan du ta bort den från trasa. Fäst sittdynan och ryggdynan.

Steg 4 – Efterbehandling