hur man målar mdf skåpdörrar

MDF skåpdörrar kan kräva målning oftare än resten av skåpet, eftersom dörrarna är mer utsatta för repor och andra skadliga faktorer. När du måla MDF skåpdörrar, måste du överväga det material du arbetar med. MDF är gjord av trä partiklar blandade med harts och lim, eftersom ytan av skivorna är extremt poröst, så en oljefärg är att föredra.

Lossa skåpdörrar, för att kunna måla dem utan att oroa dig droppande färg. De flesta luckor skruvas på skåpet, så använd en skruvmejsel för att ta bort dörrarna. Håll skruvar du bort i en förseglad påse.

Steg 1 – Lossa Skåpdörrar

När du tar bort skåpdörrar du har möjlighet att arbeta var som helst. Satsa på ett ventilerat utrymme eller ett utrymme där du kan hålla dörrar eller fönster öppna. De oljebaserade färger kan avge giftiga ämnen tills färgen är torr, och dessa bör inte inandas. Sätt skåpdörrar på ett bord eller arbeta på golvet. Sätt några gamla tidningar på golvet för att göra rengörings jobb lättare.

Steg 2 – Konfigurera din Arbetsrymd

Skåpdörrarna tillverkade av MDF har en grov yta, som kommer att bli svårt att måla. Gör ytorna smidigare med hjälp av en 80 sandpapper. Hyr en slipmaskin, som kommer att påskynda processen. Om du hittar hål i skåpdörrar, fylla dessa med trä kitt. Även de ytor som du fyllda med en finare sandpapper.

Steg 3 – Förbered Skåpdörrar

Sprid primer på ena sidan av dörren och sidokanterna också, och låt den torka. En oljebaserad primer kommer att ta längre tid att torka än vattenbaserade föreningar. Kontrollera ytan och om det verkar torrt, applicera primer på den andra sidan av dörren också. Den andra sidan av dörren inte nödvändigtvis behöver målning, beroende på syftet med skåpet. Sand lätt efter ytan är torr, torka av damm och tillämpa ett andra skikt av primer.

Steg 4 – Spread Primer

Sand de grundade luckor och torka bort dammet. Applicera ett lager färg på ena sidan. Måla från toppen av dörren till botten, så att du kan rätta till eventuella droppar. Torka ytan. Måla den andra sidan av dörren också. MDF dörrar kan vara absorberande och ett skikt av färg kan inte vara tillräckligt. Applicera ett andra lager färg på alla sidor av dörren och sedan låta 24 timmar för att torka.

Steg 5 – Måla Skåpdörrar

Återskåpdörrarna med skruvarna som du har lagrat. Hålla dörrarna öppna för ett par dagar, tills lukten av färgen avdunstar helt. Ta bort alla droppar av färg i arbetsområdet genom att använda ett lösningsmedel.

Steg 6 – Sätt tillbaka Skåpdörrar