hur man målar klädsel

Kimberly Carver har varit en frilansande skribent i över 15 år, och en framgångsrik entreprenör för de senaste 3. Även om hon är upptagen med att köra sitt eget skrivande företag och högteknologiska webbplats, TheHighTechSociety Kimberly fortfarande tycker om att skriva för andra om de ämnen hon vet bäst inklusive datorer, bilar och hem och företag renoveringar och reparationer. Med en examen i journalistik och certifiering som en juridisk assistent, hon också tycker om att göra undersökande journalistik bitar och skriver om juridiska frågor. På sin fritid, tycker Kimberly att göra projekt runt huset med sin make.

Har du någonsin önskat att du bara kunde måla en soffa eller stol istället för att ha den reupholstered eller bytas ut när den är utsliten? Du kanske har tänkt tanken, men snabbt avfärdade det tänker att det säkert skulle förstöra tyget eller inte blir bra. Men tack vare år av DIYers försöker det på egen hand möbler, har en hel del framsteg gjorts och med rätt material och tekniker målning klädsel som är fortfarande användbar, funktionell och fantastiska är möjlig.

Up Första: Utvärdera din klädsel

Vi föreslår att första försöket på att måla klädsel vara med en möbel du inte alltför förtjust i. På så sätt kan du få din metod och teknik precis rätt innan du går vidare till något mer permanent.

Redo att gå! Måla Klädsel rakt fram

För det andra, när man överväger en bit för att måla, titta på klädseln. Vissa typer av klädsel och tyger kommer inte att fungera bra, såsom de som har en glänsande konsistens eller är vävda. Det bör vara ett tyg som kommer att absorbera färgen väl och som kan borstas eller slipas utan skador.

Slutgiltiga justeringar

Obs! För läder eller vinyl klädsel, det finns en speciell färg eller färgämne du kan köpa från en läder butik. Använd inte processen nedan läder eller vinyl.

ämnen

Den tredje faktor är att objektet du förbereder sig för att måla blir bäst om den inte har någon mönster eller tryck. Om det har en och du fortfarande vill måla det, vet bara att det sannolikt kommer att lysa igenom färgen.

Den fjärde faktor är den aktuella färgen. Om det är lätt och du vill gå mörkare och täcka eventuella fläckar, är målning ett idealiskt sätt att förändra det. Om du istället vill gå en nyans ljusare, är det ofta möjligt. Men det är inte att rekommendera.

Den femte och sista fråga är om möbler har knappar, tuftning eller vikta områden i klädseln. Att få färgen i dessa veck är svårt och tyget har ett problem i uppmjukning.

När du har utvärderat dina möbler för att se om det är en pjäs som kommer att acceptera färgen väl, är det dags att komma till jobbet. Du behöver följande material redo: målartejp, sprayflaska, sandpapper, pensel och färgblandningen. En liter färg är oftast tillräckligt för en stol.

Steg 1 – Förbered färgblandningen. Den färgblandningen kommer att vara den viktigaste delen av processen. Efter att ha gjort det flera gånger, har vi funnit att det bästa färgblandningen är en platt latexfärg blandat med tyg medium. Det exakta förhållandet är en del tyg medium till 2 delar måla. Blanda väl och lägg den åt sidan.

Steg 2 – tejpen några trä områden som du inte vill målade.

Steg 3 – Använda sprayflaska, spraya klädseln ner med vatten. Få det dämpande inte droppande våt.

Steg 4 – Börja måla med färg mix. Du kan använda en pensel eller skum borste. Måla flera tunna lager, låta dem torka i-mellan (vanligtvis mindre än 20 minuter).

Steg 5 – Använd sandpapper och en trasa för att lätt sand klädseln mellan rockar. Om du behöver bara en eller två lager, sand gång i slutet. Vissa stoppade bitar kommer att få små piller som du sand, det är faktiskt ett gott tecken eftersom det visar att fibrerna är avkopplande och förhoppningsvis inte vara styv när den torkat. Bara sand bort piller eller använda en lint rullen att samla in dem.

Steg 6 – Med hjälp av en duk, borste tyget i fiberriktningen för att hjälpa den torr. När din pjäs är helt torr, kontrollera hur det känns. Om det är hård och crinkly, fukta den med vatten och lätt sand det igen. Slipning och borstning process är vad som håller tyget blir hård och plastliknande.

Om du målar en pjäs som har några veck i det, till exempel runt knappar, se till att det är ordentligt fuktade efter att du lagt din sista lager färg på och att alla vinklar och vrår har fyllts i. Det är lätt att missa och hårt sand, så dubbelkolla dem.

Paint överföring till kläderna bör inte ske när det är torkat. Skulle du vara orolig, kan du spraya möblerna ned med ett tyg tätningsmedel efter det har torkat under några dagar.

När du har gjort din första pjäs, gå att hitta andra att omvandla och experimentera med. Vissa DIYers använder krita färg med ett tyg medium och en hård borste istället för sandpapper. Andra använder latexfärg som är satin eller glans i stället för platt. Om du har några bitar att experimentera med, gör det och anteckna hur varje teknik och färgblandning utför olika typer av klädsel.

Oavsett vilken metod och teknik som du väljer, kom ihåg att det (förhoppningsvis) var inte en möbel som arbetade för dig ändå, så om det inte visar sig fantastiska det finns inte en stor förlust. Om allt annat misslyckas, kan du gå tillbaka till ritbordet och lära sig ett annat DIY trick: hur man reupholster det.