hur man målar en spis avluftshuv

Om du undrar hur man målar en spis avluftshuv, ta ett djupt andetag och slappna av eftersom det kan åstadkommas med en minimal mängd arbete. Utrustad med några grundläggande förnödenheter och lite armbåge fett, kan det här jobbet slutföras lätt inom en eftermiddag.

Steg 1: Rengör och Sand huven

Det första du behöver göra är att blanda Dawn diskmedel med hink med varmt vatten. En svamp är att föredra för att rengöring av huven eftersom texturen av svampen fungerar mer effektivt än en trasa. Dawn är det bästa valet för tvättmedel som det tar bort tjocka lager av fett bättre än andra rengöringsmedel. Se till att steg avföring är i en stark position för den skull personlig säkerhet. Steget pall kommer att hjälpa till att undanröja eventuella drog muskler eller senor genom att nå ut ur sortimentet. Skrubba svamp upprepade gånger under avgashuven och använda fuktig trasa för att torka bort överflödigt vatten. När fettet är borta och du har tillåtit huven för att torka, då det är dags att slipa. Använd sandpapper upprepade gånger gå över hela huven men undvika att lägga för mycket tryck på metallen. Du vill inte att ärr metallen och helt enkelt vill bli huven på någon gammal färg eller smuts. När slipningen är klar, torka huven med en fuktig trasa och låt den torka.

Steg 2: Prime och Paint

Detta steg är en enkel procedur som bara kräver god uppmärksamhet på detaljer. Använd målartejp och tejpen alla ytterkanterna. När detta är genomfört kan man häller primern in i färgtråg och använd målarpensel för att få kanterna och trim av avgashuven. Efter trimningen är slutförd, använd rullen att slutföra flödningsprocessen. Kontrollera att du använder även och lätta rullar för att eliminera överskott färg bubblor. Applicera två lager av primer och låt den torka enligt instruktionerna på burken. Medan primern torka, rengöra din pensel och brickan och fylla den med olje basfärg i valfri färg. Genom att använda samma metod som du använde för primern, använda borsten trim och sedan använda rull tillämpar två separata lager oljefärg. Oljefärg kommer att visa sig vara lättare att rengöra och kommer att förbli mer hållbara än en vattenbaserad produkt.

Steg 3: Tätning och torr

Med hjälp av en ren rulle, applicera två lager av tätningsmedel när oljebas färgen har torkat enligt produktinstruktioner. Tätningsmedlet är en nödvändighet för att förhindra vattenskador, rost, mögel eller chipping. Lägg undan dina leveranser och undvika matlagning för 24 timmar på din rad överst för att ge din avluftshuv en chans att ordentligt torr innan den utsätts för ånga. Om du inte vänta den tilldelade tiden, kan du sluta med att börja om från början.