hur man målar en byrå för att få det att se antik

Målning en byrå för att se antik är ett bra alternativ för människor som vill äga antika möbler men inte har tillräckligt med budget för att köpa en. Som ni säkert vet, är antika möbler mycket dyra och de flesta människor som vill detta kanske inte har de extra pengar för att ge otroligt höga kostnaderna. Det är därför att måla en ny byrå så att det ser gamla har blivit en populär metod. Nedan hittar du stegen på hur man ska gå om den här processen framgångsrikt.

Besök en närliggande antikaffär och undersöka autentiska antikviteter noggrant. Lägg märke till hur ytor har repor och dints på dem. Detta skulle ge dig en idé om hur en antik byrå egentligen ser ut. Detta skulle hjälpa dig mycket i din DIY projekt.

Steg 1 – Gå till en antikaffär

Få en kedja och använda den för att skapa dints eller tryck på byrå. Om du tittat närmare på de bitar från antikaffär, kommer du att märka att antika köksskåp har smärre skador som kunde ha kommit från konstant rörelse från en plats till en annan. Var noga med att slå byrå i slumpmässiga ställen och variera trycket för varje slag. Du skulle inte vill att folk ifrågasätter varför dints på ytan av byrå är ännu.

Steg 2 – Skapa dints på byrå ytan

Använd ett ljus att gnugga dresser områden som skulle ha hanterats mest under åren, särskilt kanterna. I stället för detta, kan du också använda ett lager pasta vax. Tillåt pastan vax för att torka fullständigt i en timme eller mer.

Steg 3 – Gnid ljus på vanligt hanteras områden

Den svarta färgen kommer att fungera som en bas. Detta är viktigt att återskapa föråldrade leta efter byrå. Detta beror på antika köksskåp brukar färgas som åren går.

Steg 4 – Måla byrå med svart färg

Ge byrå en bra beläggning eller två av vit eller grädde färg. Om den svarta basfärgen visar fortfarande igenom, lägga till ytterligare lager. Se till att du helt torka smärta innan du går vidare till nästa steg.

Steg 5 – Lägg färglager

Sandpapper eller stålull burk som ska användas gnugga ytan för att avlägsna en del av färgfilmens toppskikt. Återigen, se till att du gör det slumpmässigt. Gå till områden som du tror skulle ha normalt blivit utslitna i ålder. Dessa delar kan innefatta kanterna och sidorna av byrå.

Steg 5 – Använd sandpapper eller stålull för att skapa repor

Steg 6 – Lägg fläckar

För att slutföra föråldrade utseendet på byrå, lägga till några slumpmässiga drag av svart färg i vissa områden av byrå. Var noga med att inte skapa perfekta linjer. Linjerna ska vara slumpmässigt och allt annat än perfekt. Fläckarna ska se ut de kommer från ålder.