hur man målar en aluminium garageport

Om utseendet på din aluminium garageport har blivit tråkig och gamla, kan du överväga olika sätt att det nytt liv och en polerad look utan att ersätta den helt och hållet. Du kan uppnå detta helt enkelt och billigt med en enkel skikt av färg.

Garageporten måste vara helt ren innan du börjar förbereder sig för att måla. För att framställa en utmärkt yta för primem, kommer aluminium måste vara fria från smuts och damm eller annars kommer det att störa vidhäftning.

Steg 1 – Rengöring av dörren

Ta bort alla lösa partiklar med företaget borste, och använd varmt tvålvatten för att rengöra dörren och skrubba bort alla lösa delar som nagga från ytan. Aluminium oxiderar inte, men fabriken yta kan försämras.

Steg 2 – Förbered dörren

Det är alltid en bra idé att inte måla utanför föremål i extremt blöta, kalla eller varma förhållanden. Metaller och legeringar expandera fortfarande i den varma luften och behålla värmen, så färgen inte torkar till högsta standard som du förväntar dig. Därför när man planerar projektet, försöker sträva efter en rad milda, klara dagar för att uppnå bästa resultat.

Steg 3 – Målning dörren

För att slippa föraning över som du arbetar, börja måla dörren nerifrån och upp, börjar med dörren halvvägs öppen så att du bara måste sänka den till marken för att röra sig uppåt. Självklart, när du inte kan sänka dörren längre, måste du använda en stege för att täcka resten. Du kommer också vill lägga draperier på marken nedanför kanten av dörren för att förhindra att oberäkneliga droppar faller på din betong.

Steg 4 – den andra beläggningen

När dörren har tvättats och torkat kan du börja måla på grundfärg. Det rekommenderas att du tunn oljebaserad grundfärg bara lite genom att blanda i lösningsmedel enligt tillverkarens anvisningar. Lämnar primem för att ställa in i minst 24 timmar. Du kan också använda en spray primer lämpar sig för aluminium, men se till att maskera bort områden som du inte vill målade.

Steg 5 – Rengöring av penslar

Efter torktiden 24 timmar har löpt ut, kan du måla täck på garageporten. En oljebaserad utomhusfärg är ett bra val för att gå över en oljebaserad primer, men en 100 procent akrylutomhusfärg kan också vara lämpliga.

Använd en stor borste för att skära ned den totala målning tid. Du kan använda en vals, men de är mycket svårare att rengöra om du använder oljebaserad färg, så en borste är vanligtvis ett bättre alternativ. Hur du styra borsten beror en hel del på vilken typ av garagedörren du har. Det finns ingen spannmål att följa, som med trä, men du kommer utan tvekan vill måla garaget för att lämna så få stroke märken som möjligt. Lämna det första skiktet torka ordentligt.

Första skiktet måste vara helt torr innan du använder en sekund. Du kanske upptäcker att vissa delar av dörren ser lite ojämn eller fläckiga men en fast tillämpning av det andra skiktet bör bota det och jämna ut täckningen för ett enhetligt utseende.

När du är klar, kommer borstarna måste rengöras ordentligt med hjälp av ett lösningsmedel som terpentin, lacknafta eller thinner. Med oljebaserad färg kan du inte använda tvål och vatten som du kan med akryllatex, så doppa penseln i massor av lösningsmedlet tills allt kvarvarande färgen har kommit ut. När det är borta, kan du använda en tjock lösning av flytande diskmedel för att avsluta rengöringen.