hur man målar aluminium sidospår

När det börjar bli dags att måla aluminium ytterväggar, är hemligheten till framgång att välja rätt färger för jobbet. I det här fallet behöver du en oljebaserad färg samt en akrylbaserad färg. Oljefärgen kommer att fungera som en barriär mellan akryl- och den aluminium självt. Denna försiktighetsåtgärd är nödvändig på grund av det faktum att akrylfärger innehåller ammoniak. Ammoniak och aluminium kan inte komma i kontakt med varandra eftersom det kommer att skapa en gas. Denna gas kommer sedan att utgöra små bubblor mellan ytan och färgen själv. vilket kan leda till för tidig peeling och fädning. Botemedlet för detta är att ordentligt förbereda och prima aluminium ytterväggar yta med en olja primer och sedan avsluta med akryl.

Fyll din hink med vatten och tillsätt pulveriserad tvål. Tvättmedel kommer att fungera bra. Tvätta genom skrubbning sidospår tills det inte finns någon färg kvar på svamp eller i vattnet. Skölj väl, utan att använda för mycket tryck. Det bör inte vara smuts kvar att tvätta bort med en hög effekt spray. Målet med sköljning är att avlägsna all kvarvarande tvål.

Steg 1 – Förbered aluminium ytterväggar

Sidospår måste torka helt.

Steg 2 – Kontrollera utomhusförhållanden

För bästa resultat måste du planera din färg dag för en tid av häftiga mulna dagar utan vind eller regn i prognosen. Detta beror på det faktum att regn, vind eller sol kan påverka “dwell” tid (blötläggningstid) av färgen när det torkar. Färgen måste torka i långsam takt, utan värme eller kyla, för att säkerställa bästa bindningen till ytan.

Steg 3 – Förbered Primer och Paint

Tillsätt 1 pint thinner till gallon av oljebaserad metall grundfärg. Eftersom oljefärg inte orsakar en reaktion med sidospår denna färg kommer att fungera som en barriär mellan aluminium och akryltäckfärg. Du kanske vill tona primer med en ljusare nyans av målet färg för enklare färg ansökan.

Låt primern torka MEN täckfärg behöver målas på primern inom 48 timmar för bästa vidhäftning.

Steg 4 – Avsluta med Final vapenakrylfärg

När du köper Akrylfärg butik för 2 viktigaste funktionerna. Var säker på att du har en yttre akrylfärg och det måste vara en 100 procent akryllatex exteriör husfärg. Köp det bästa du har råd. Målet är att köpa färg som innehåller den högsta nivån av akrylfärg harts.

Harts är den flytande plast som sätts till akrylfärg för att ge det dess bindning och ytskyddande kvaliteter. Ju högre hartsinnehållet desto bättre den totala hållbarhet. De flesta färgburkar har andelen hartshalt skriven på burken.

Använd färgen som det är direkt ur burken. Inte tunn med thinner.

Om vädret tillåter och du har följt dessa enkla steg för att måla aluminium sidospår resultaten kommer att vara en långvarig, problemfri yta.