hur man magnetisera en skruvmejsel spets

Det kommer alltid att finnas tillfällen när du kan önska din skruvmejsel spets var magnetisk. Nå in en stram hörn eller skruva uppåt kan vara en olägenhet om skruven inte kommer att sitta i huvudet på skruvmejseln på rätt sätt. Det finns också ständiga problem med att få en skruv ur en djup borrade hål där spetsen kommer att nå in men du kan inte greppa det att dra åt skruven ut. Det finns en hel del metoder som du kan magnetisera din egen skruvmejsel hemma ganska säkert. Den ena är en trådbunden version som innefattar användningen av ett batteri och den andra är genom användning av en enkel magnet.

Du behöver en extremt stark magnet för att uppnå en god vidhäftning så hitta den bästa och starkaste magnet som y ou kan. Ställ magnet ner någonstans, var noga med att inte placera den nära något som kommer att påverkas av närvaron av magneten. Rengör skruvmejseln axeln och tips för att se till att den är ren och smuts gratis. För att få den bästa kvaliteten av magnetisk vidhäftning axeln bör torkas rena med en trasa och torkas. Eventuella lösa partiklar som kan påverka processen måste tas bort.

Steg 1 – Förberedelser

Först, för att testa att ta reda på om det finns någon naturlig rest magnetisering redan i skruvmejseln. Du kan göra detta genom att helt enkelt röra skruvmejseln tips till alla små metallföremål (som en metallskruv) och se om du får en “dra” känsla när den berör. Om det inte finns någon, då din skruvmejsel är helt avmagnetiseras.

Steg 2 – Test

Ta magnet i ena handen och ta skruvmejseln i den andra handen. Starta genom att placera axeländen (nära handtaget) av skruven drivrutinen på magneten och köra längden av axeln längs magneten till spetsen på skruvmejseln. Gör detta långsamt men inte extremt långsamt. Kom tillbaka och upprepa samma rörelse fyra eller fem gånger.

Steg 3 – Magnetiseringsström

Testa igen genom att röra spetsen på skruvmejseln till metallskruven. Om plåtskruven svarar genom att lyfta upp på spetsen av skruvmejseln du kommer att ha uppnått en god nivå av magnetism. Om det finns ett ljus hiss men skruven inte plocka upp på toppen, prova att köra skruvmejseln axeln längs stark magnet några gånger och sedan testa igen.

Steg 4 – Tid

Skruvmejseln bör stanna magnetiserad för en ganska lång tid efter detta förfarande, men om du vill ångra processen kan du även avmagnetisera det när du är klar.

Steg 5 – Avmagnetisering

Detta är exakt samma process i omvänd ordning. Starta genom att hålla spetsen på skruvmejseln mot magneten och sedan köra magneten upp axeln tills den når handtaget. Upprepa detta några gånger för att påverka avmagnetisering.