hur man linje siden draperier (pt 2 av 3)

Silke draperier kan göra ett rum mysiga och lyxiga. Lägga foder draperier kan ge fyllighet. Bortsett från detta, kan fodret också lägga till sina isoleringsegenskaper. Även om färdiga sidendraperier är dyra, kan du minska kostnaderna genom att sy fodret själv. Kantar silke draperier endast kräver vissa grundläggande färdigheter i sömnad och lite tålamod. Om du har tillräckligt med tid, ge det ett försök och pryda dina fönster med sidengardiner. Här är en guide som instruerar hur man mäter tyg fodret för dina gardiner silke.

Du kan lägga till foder till två typer av siden draperier. En är tillsätta foder på siden gardintyg och den andra är att lägga till foder till ett färdigt gardin. Den förstnämnda en är lättare jämfört med den senare en. Om du vill lägga till foder till färdiga sidendraperier, tänk på att den övre panelen redan kommer att sys. De är vanligtvis stav fickan eller veckade.

Steg 1 – Bestämma typ av sidendraperier

Silk, som är en mycket känslig tyg bör hanteras mycket varsamt. När du mäter trycker tyget så lite som möjligt. Tänk på att silke rynkor också mycket lätt. För att mäta fodret, lägg silke gardintyg platt på golvet eller på en stor tabell. Du bör kunna mäta den exakta storleken av tyg som krävs för foder gardinen.

Steg 2 – Förbereda sidendraperier för att mäta

Om du använder tyg, som inte har omvandlats till en gardin, mätningar för fodret är lätt. Först av allt, placera måttband på den längre sidan av gardinen och mäta längden. Sedan placera måttbandet på den andra sidan av tyget och mäta bredden för fodertyg. Du kanske inte kan ta korrekta mätningar ensam. Så kan du be någon om hjälp att hålla den andra sidan av måttbandet för dig.

Steg 3 – Att mäta Silk handdukstyget

Om du har en stång ficka gardin, kan du antingen sy fodret på baksidan av fickan eller så kan du ta bort stygnen på fickan och åter stygn tillsammans med fodertyg. Å andra sidan, om du har en veckad övre panelen, måste du göra en del handen sömmar på den övre kanten. Den ungefärliga bredden av färdiga sidengardiner är 66 inches. Så fodertyg bör också vara av samma bredd. För fodertyg, lägga till två inches i toppen och åtta inches längst ner. De åtta inches i botten är för sy två fyra-tums fållar.

Steg 4 – Att mäta Readymade Silk draperier

Välj tjockare tyger som ger kroppen till dina sidendraperier. Du kan också välja block ut tyger, som har isolerande egenskaper, hålla ditt hem svalt på sommaren och varmt på vintern. När du har köpt fodertyg, lägg det på toppen av sidengardiner och säkra alla sömnads ändarna med hjälp av silke stift huvuden.

Steg 5 – Val av fodertyg