hur man ligga platt takpannor

Om platta takpannor är en lång process, men inte nödvändigtvis ett komplicerat en. Så länge du har alla dina material och fortsätta med uppgifterna i ordning, kommer du snart att kunna skryta med dina grannar som du har skapat din vackra nya tak själv.

Takpannor finns i en mängd olika material såsom skiffer, trä och sten. Tänk på vad du vill att ditt tak ska se ut och hur mycket du kan gå. Kostnaden är också en faktor i ditt val takpannor så se till att överväga alla variabler.

Steg 1 – Välj din platta takpannor

Nu räkna ut hur många platta takpannor du behöver. Om ditt tak har olika områden som markerats med takkupor, sedan mäta ett område i taget. mäta först längden och bredden av en enskild sida vid sida och sedan mäta taket för att avgöra hur många brickor du behöver. Den nedersta raden av plattor kommer att hänga något över kanten och några plattor kan gå sönder under installationen så det är alltid bäst att köpa fler brickor än du tror att du kommer att behöva. Det är också praktiskt att ha extra för framtida reparationer.

Steg två – Mät

Takpappen används för att skydda och vädersäkra taket nedanför de platta takpannor. Se till att du har tillräckligt med takpapp och konto för att ha en tum av överhäng. När du rullar ut takpapp kan du antingen använda din måttband som en riktlinje för att se till att den rullas ut rak eller tidigare installation, kan du göra krita linjer på taket för att guida dig. Anbringa takpapp med takläggning naglar, vilket garanterar varje ark av takpapp överlappar det föregående en med ca 4 inches. Känn dig fri att installera ett andra lager om det behövs.

Steg 3 – takpapp

Läkten är trä plankor du spika din platta takpannor till. De kakel tillverkare bör ge dig riktlinjer för storleken på reglarna för dina brickor samt hur långt ifrån varandra bör du utrymme dem, kallas mätaren. Du måste lägga läkt horisontellt och vertikalt och så kan du behöva skära eller fixa två läkt tillsammans för att täcka tak utrymme. När du vet att din mätare, se till att du lämnar själv några riktlinjer så att reglarna är raka. Sedan göra en krita markering på takpappen är hård, takläggare använda strängar. Du kan köra en sträng längs taket och sedan placera märken längs den där du behöver för att installera dina reglar.

Steg 4 – Stomme

Börja längst ned i taket och arbete från vänster till höger i rader. Använd spikhålet i varje platta för att spika dem till reglarna eller om du vill att dina brickor säkrare, använda så många som fyra spikar i varje platta. När du flyttar till den andra raden av kakel, placera dem så att sömmen mellan två plattor är centrerad i mitten av plattan nedan.

Steg 5 – Installera Flat Takpannor