hur man lägger en betongplatta för din bärbara carport

Ett garage behöver utrymme att du inte kan ha på din fastighet och i ett sådant fall, en bärbar carport kan vara det enda alternativet. Det är viktigt eftersom din bil behöver skydd när du parkera den utanför ditt hus. Carportar har möjlighet att bli helt sluten eller delvis täckt, men det första alternativet är alltid fastställandet av betongplattan. Vad är bra om det är att du kan göra jobbet själv med vanliga material som normalt finns i järnaffärer.

Bestäm först på var på din fastighet du ska placera din bärbara carport. Det ska vara så platt som möjligt och du kan kontrollera det genom att titta på betyget lutning från sida till sida och framifrån och bakåt. Du kan använda en sträng linje nivå som är knuten mellan ett par stavar. Du kan också göra det genom att starta vid en fast punkt.

Steg 1 – Beslut om plats

Markera hörnen på din carport område genom att sätta in en insats på varje. Mät 3 ½ inches från marken och markera det genom att hamra en spik i insatserna och binda en sträng till den. Detta skulle vara höjden på betongplattan. Sträck strängarna mellan insatserna och se till att de är i nivå genom hela sin längd. Knyt snöret runt omkretsen av carport.

Steg 2 – Märkning området

Gräva ytan av carport området för att göra en botten som är i våg. Använd spade i att göra det och se till att smutsen kommer till 3 ½ inches under sträng nivå du har markerat på hela området av den bärbara carport

Steg 3 – Gräva Surface

Starta ramen genom att installera en carport post för varje hörn. Skär en 2×4 timmer för att passa längden på ena sidan av din bärbara carport. Placera den längs kanten på din grävt område, i rät vinkel mot carport stolpen. Se till att den är korrekt planat och spika den till posten. Gör samma process på alla sidor, vilket skapar en ram där du kommer att hälla betong. Området bakom 2×4 lumbers ska fyllas upp med smuts för att förhindra att betongen från att skjuta de lumbers av.

Steg 4 – Att Frame

Kavla ut trådnätet på nedre delen av carport. Med avbitare, klippa trådnät 3 inches bort från formen sidor. Bär skyddshandskar att göra det för att undvika skärs av trådarna. Överlappar varandra mesh ark lite och se till att hela området är täckt. För att ansluta maskorna, vrid ihop kanterna. Om nätet curling, kan du förhindra det genom att vrida på den.

Steg 5 – Lägga ståltrådsnät

När färdigblandad betong anländer, fylla i formuläret med det. Placera rännan vid en ände av carport området och sprida betongen på hela formen genom användning av en våt rake. Du måste arbeta snabbt att göra det. Du bör också peka på 2×4 lumbers så att betongen kommer att lösa ordentligt. För att avlägsna luftfickor mellan betong, peka på ytan ofta. Detta kommer att säkerställa att du kommer att ha starkast möjliga mix.

Steg 6 – gjutning

Steg 7 – Avsluta projektet

Vänta tills betongen torka helt innan du tar bort 2×4 former. Detta kommer att lämna en betongplatta som lyfts från marken. Fyll området runt det med smuts så att omgivningen blir i nivå med plattan.