hur man lägga marmorgolv

Marmorgolv är definitivt en trevlig lyx att ha och det är perfekt i många up-market hem. Marmor kakel kan poleras samt för en blankare och mer elegant utseende. De kan också se mer rustik beroende på hur de behandlas. Eftersom marmor är en naturlig sten, installation och det är ungefär som att installera och underhålla andra naturstensgolv såsom skiffer bibehålls. Marmor golv finns i olika mönster, stilar och färger. Installera en marmorgolv är inte mer komplicerat än att installera några andra plattor, men det finns några speciella material som du behöver som är lämpliga för jobbet.

Innan du börjar, se till att du börjar med en helt platt, slät och ren yta som är lämplig för installation av marmor plattor på. Om underlaget är gjord av betong, måste skador på det lappas upp först. Om Golvet är gjord av ett annat material som inte lämpar sig för installation av marmor kakel på, kommer något lämpligt backerboard måste installeras innan du fortsätter. När ytan är förberedd, lägga ut dina brickor för att bestämma mönster där de kommer att installeras. För bästa resultat, är det idealiskt att börja med den första kakel exakt i mitten av väggen mitt emot ingången. Detta kommer att göra installationen mer balanserad.

Steg 1 – Förberedelser

Blanda murbruk som riktas till med produktetiketten. Applicera ett kvart tums lager av murbruk till det första området för installationen. Applicera tillräckligt murbruk att lägga cirka fyra plattor. Tillämpa en annan, tunnare skikt av murbruk på baksidan av varje platta och placera plattorna ner, vrida dem en aning för att se till att de står stadigt i ytan. Fortsätta att installera resten av plattorna på samma sätt. Du kanske vill använda kakel distanser för att hålla lederna mellan plattorna så jämn som möjligt. Som du behöver för att skära kakel, använd en lämplig bricka fräs. En våt såg är perfekt. När alla brickor har lagts, lämnar golvet över natten för att torka.

Steg 2 – Lay Tiles

Använd en impregnerings sealer när plattorna har ställt in. måla helt enkelt denna tätningsmedel på att använda penslar. Torka bort överflödigt tätningsmedel som du går. Blanda kakel injekteringsbruk enligt anvisningar från produktetiketten när sealer har torkat. Packa bruket ordentligt i fogarna mellan marmor plattor och se till att du tar bort eventuella överskott fogmassa som du går. Använd en injekteringsbruk float att packa injekteringsbruk i lederna. Låt injekteringsbruk över natten för att helt torr. Du kan ge en mer päls av tätningsmedel på denna punkt, men se till att det finns kvar en tillräcklig mängd tid att torka innan promenader i rummet.

Steg 3 – injekteringsbruk och Seal