hur man kan övervaka diesellastbilsmotor bränsleförbrukning

Konsumerar bränsle är ett stort bekymmer för många av oss, och inte minst för dem som kör en lastbil motor. Denna lilla odjuret kan äta genom bränsle som ingen verksamhet, och det kan ibland vara ett mysterium för föraren där allt bränsle som de sätter i deras motor gick. Om du försöker att övervaka bränsleförbrukningen för en lastbil motor, kanske för att det verkar finnas en läcka, eller om det finns oförklarliga skillnader i den totala bränsle används, kan du överväger ett antal alternativ som kan hjälpa dig att övervaka mängden bränsle som släpps ut in i motorn.

Det finns ett antal sätt på vilka tekniken kan hjälpa dig att besvara dina frågor om bränsleförlust i en lastbil motor. Den enklaste metoden är genom att spåra de miles täckt och bränslet sätta i att använda ett dataprogram. Detta är en grundläggande driftprogram som kräver att du mata in informationen som du får det, men du kan även använda maskiner i systemet att leverera elektroniska resultat till din dator. Oavsett vilken metod du använder, kommer datorn att ge en serie analyser av resultaten, så att du kan upptäcka eventuella avvikelser mellan det bränsle som används och mängden miles reste. Modern teknik innebär också att du kan använda en GPS-tracker att följa miles inloggade på lastbilen. Allt detta kommer att ge dig en klar uppfattning om att övervaka bränsleförbrukningen för en diesellastbilsmotor, eller kanske flera.

Steg 1 Använd Technology

En mer gammaldags metod för att övervaka bränsleförbrukningen för ett fordon är genom att tillsätta ett färgämne till en del bränsle i motorn, och sedan köra lastbil på ett servicegarage bana tills färgen upphör att ta sig ur avgasröret. Om du vet hur mycket bränsle som finns i tanken, då kan du räkna ut hur lång tid det tog lastbilen att bränna igenom en viss mängd bränsle, kan du räkna ut detta i miles eller i tid innan avgas sprang klart. Denna metod har använts av garage under många år att arbeta på om det finns ett problem i bränsleledningarna av bilar, och så att du kan använda den på ett effektivt sätt för att tala om hur mycket din lastbilsmotor gör att milen.

Steg 2 – Använd gammaldags metod

En annan gammaldags metod är att beräkna mängden bränsle tas i en motor, och räkna ut hur lång tid motorn tar innan den behöver påfyllning. Detta kan göras utan att kostnaden för att låna ett garage, och detta är något som du kan göra på en regelbunden basis, så länge du har en miniräknare till hands. Detta är ett korrekt sätt att mäta om din motor brinner bränsle konsekvent.

Steg 3 – Använd en penna och papper