hur man hittar jordiska sprinklerventiler

Många gräsmattor har bevattningssystem installerat, som består av en backventil, timer, vattenledningar, sprinklerhuvuden, och sprinklerventiler. Vid byte av ventiler, hitta sprinklerstyrventilen är det svåraste, men det är något som du kan göra själv.

Hemsystem har vanligtvis en bevattningsplan. Det visar var varje komponent i systemet, och du kan hitta där sprinklerhuvuden är belägna från planen.

Steg 1 – Placering av Bevattning Plan

En backventil är vanligtvis belägen nära det område där vatten kommer in i systemet från huvudvattenkälla. Du kan vanligtvis hitta sprinklerventiler i närheten av det.

Steg 2 – lokalisering av backventil

Du kan också hitta sprinklerventiler genom att följa trådarna från timern och dessa är begravda två inches i marken vanligtvis. Använd den lilla spackel för att avslöja dem.

Steg 3 – Efter bevattning Timer

En vattenledning installeras normalt bildar backventil till sprinklerventiler. Det är begravd djupare, så använd din avbitartång för att klippa en 12-tums tråd från metallklädhängare. Använd den för att gå igenom jorden

Steg 4 – Efter vattenledningarna

Sprinklerventiler gör en chatte ljud som de öppna och stänga. Du kan ha hjälp av en annan person för att öppna och stänga systemet för dig. Krypa runt på det område där du misstänker att sprinklerventiler och försöka lyssna efter ljud som kommer underifrån marken.

Steg 5 – Identifiera Chatter