hur man gör viktorianska dockor

Victorian dockor är vackra och eleganta dockor som samlats in av både barn och vuxna. Du kommer att finna att köpa dessa typer av dockor kan bli dyrt med tiden. Det kan faktiskt vara mycket roligt att göra din egen viktorianska docka, det kan också vara mycket billigare. Du kommer att finna att göra din egen kommer att säkerställa att du har möjlighet att göra det unikt för din smak och intresse. A Victorian docka kan se något sätt att du vill, speciellt när du gör henne själv.

Det första som du kommer att behöva göra för din viktorianska docka är att göra kroppen. Du kommer att behöva först plocka ut nödvändig tyg som du vill hennes kropp att vara. När du har tyget plockat ut, måste du dra ut en skiss av henne på tyget. Du vill att markören ska ses av dig men det kommer att behöva en ljust färgad en så att den inte blöda igenom. Det är en bra idé att lämna runt ¼ tum av duken som du planerar att sy.

Steg 1 – Body

Du börjar genom att skära ut siffrorna ut på ritningen som du har gjort. Se till att du har allt som du behöver ur figuren innan du är klar skärning.

Steg två – Cut

Du kommer att börja genom att få 2 bitar som du klippa ut sys ihop. De kommer att behöva sys ihop inne när du börjar. Du måste ha ett hål kvar att grejer. Du kommer att använda detta hål för att förvandla din docka kroppen tillbaka höger ut. Detta kommer att hålla stygnen dolda.

Steg 3 – Sy

Du är nu redo att stoppa kroppen av dockan. Gör detta långsamt så att du inte overstuff henne. Det kan vara jobbigt att ta bort någon fyllning som redan finns i det. Lägg till lite i taget tills du har henne rätt storlek. När du har henne fyllda på rätt sätt kan du lägga huvudet och händer och fötter.

Steg 4 – Stuff

När du har kroppen av dockan du behöver för att göra henne en ordentlig hatt så att hon kan lätt kännas igen som en viktoriansk docka. Du kommer att börja genom att få 3 stycken kartong som på smält gränssnitt. Det måste vara kopior cut som är identiskt med ditt gränssnitt. Se till att du har kartong och gränssnitt strukna tillsammans.

Steg 5 – hatt

Papperet från gränssnitt måste nu skalas bort från hatt bitar. Du kommer att behöva lägga ner dem på fel sida av tyget på mössan. Därifrån järn ihop bitarna.

Steg 6 – Iron

Steg 7 – Mät

Mätningar av 1/8 tum behov av att tas runt de yttre delarna av de cardstock bitar. Skära längs linjerna. Vik extra tyg över och limma den nedre kanten. Du är redo att lägga trim och anpassa din viktorianska hatt.