hur man gör vikning barstolar

Det är viktigt när man gör fällbara barstolar som du har alla korrekta mätningar och material redo som felaktiga mätningar kan försena projektet. Sedan fällbara barstolar kan lagras, är det ett bra sätt att spara på utrymme när du behöver lite extra utrymme.

Innan skära trä bitar, sätta på din skyddsglasögon. Använda trä på 3,9 lång, skär 8 bitar på 420mm lång och en på 460mm. Sju av de 8 bitar av 420mm blir lameller för sitsen och ryggstödet. Den återstående kommer att förvandlas till den främre fotstödet och 460mm bit kommer att göras i stödet för nedre bakre benen.

Steg 1 – Cut Wood

Klipp 2 stycken på 350mm för att använda som sidoskenorna från 3m längd. Vara säker på att varje ände har en avfasning 30 grader. Använda det som finns kvar av det 3m trä för att göra 2 främre benen vid 765 mm vardera och båda benen bör även ha en avfasning på 30 grader. Sedan använda samma 3m längd, avskurna 200mm och vinkla ändarna till 30 grader.

Steg 2 – Montera Legs

Använd 2.4m längd för att skära 2 stycken på 1050mm som kommer att bli bakbenen. Vid 140 mm ner träet, skär 60 graders vinkel vid en ände av båda bitar och skär 30 graders vinkel vid de andra ändarna.

Steg 3 – Montera Seat

Placera 5 420mm lameller jämnt isär mellan de 2 sidoskenorna. Sedan fast dem med 2 skruvar per lamellen. Skruva båda 200mm spill till insidan av sidoskenorna. Om det görs på rätt sätt, bör de hänga över kanten av 65 mm.

Steg 4 – Montera Ryggstöd

Sätt det främre benet platt på arbetsytan och sedan korsa tillbaka benet över de främre. Mät 390 mm upp korta bitar och markera positionen med en penna för skruvar som skall placeras där. Det är där kanten av den längre främre benen börjar. Sedan borra ett 1/4-tums hål och använda en 50mm ränna bult, bricka och låsmutter.

Steg 5 – Stain

Nu när båda sidor för benen är fästa, är du redo att sätta sätet. Mät 680mm från marken och gå upp för att få höjden på sätet. Borra ett 1/4-tums hål och lås fast det med en 50 mm ränna bult, bricka och låsmutter. Den främre kanten av stolen bör i linje med den främre kanten av frambenen. Återigen, borra ett 1/4-tums hål och säkra med en 50 mm ränna bult, bricka och vingmutter.

Borra och sedan skruva fast liten kil till toppen av bakbenen med en skruv vid toppen från bakom sätet och den andra från den främre botten. Skruva de två ryggstöds stavarna, sedan göra tvärbalkarna. Den 420 mm bit kommer att gå på frambenen, går upp 150mm från botten. Den 460mm bit kommer att placeras över bakbenen, även gå upp 150mm från botten.

När du har byggt din fällbara barstol, avsluta med en fläck.