hur man gör top-down, bottom-up romerska nyanser

Top-down, bottom-up Roman nyanser är en genial lösning för att möta två behov: att få ljus i ett rum, och säkerställa integriteten samtidigt. Dessa nyanser fungerar bäst när den är monterad utanför fönsterkarmen för att undvika hinder som fönsterlås. Ändra en befintlig romersk nyans i top-down, bottom-up-format genom att följa dessa förslag.

Ta bort den övre monteringsdetaljer från din roman skugga. Du kommer att ersätta denna med en ny topp förstyvning och en uppsättning hisslinor och lyftöglor, som låter den röra sig nedåt och botten fortfarande flytta upp.

Steg 1: Ta bort den övre monteringshårdvara

Steg 2: Klipp ut och förbereda förstyvningen styrelse för Shade Top

Steg 2: Klipp ut och förbereda förstyvningen styrelse för Shade Top

Skär förstyvningen kortet till färdig bredd skuggan plus en tum. Det kommer att dra upp i toppen Valance utan att röra. Klä förstyvningsmedlet styrelse med vanlig vit bomull eller kvar från att skuggan, genom att häfta det runt bordet som du skulle svepa en gåva tyg. Var noga med alla råa kanter är påslagna under, och täcka styrelsen helt.

Steg 3: Tillsätt kardborreband Hook Bitar och hårdvara

Steg 3: Tillsätt kardborreband Hook Bitar och hårdvara

Steg 4: Stäng toppen av Top Down Shade

Häfta kardborrebandet krok bitar med fast sida ut. Fäst bitar till fronten och båda sidorna av förstyvningens kortet. Anbringa den lilla skruven ögonen på varje sida av förstyvningsmedlet kortet. Fäst båda uppsättningarna av remskivor till förstyvningsmedlet kortet. Top-down remskivor fungerar från en sida av styrelsen och bottom-up trissor från den motsatta sidan. Sist fästa två vinklade järnfästen till styrelsen, mellan de yttre uppsättningarna av remskivor. Dessa kommer att fästa förstyvningen styrelsen att den inre fönsterkarmen.

Steg 5: Gör en vikt Rod för Shade Bottom

Steg 4: Stäng toppen av Top Down Shade

Steg 6: Fäst Lift Ringar till Shade

Steg 7: Häng Top-Down, Bottom Up Shade

Vik extra tyg kvar när du tog bort den övre monteringsverktyg och göra en ficka för förstyvningens kortet. Du kommer att göra en halv tum fåll på toppen, sy ner tyget och sätt förstyvningen.

Steg 5: Gör en vikt Rod för Shade Bottom

Förstärka botten av skuggan för att stödja toppen när den är öppen. Göra en ficka i botten och sätt i en 1-tums stav som är 1/2 tum kortare än skuggan bredd. Sy ihop de nedre hörnen på skuggan för att omsluta stången.

Steg 6: Fäst Lift Ringar till Shade

Hand sy lyftringarna till skuggan i linje med den bakre uppsättning remskivor, använder tråd som matchar den främre tyget.

Steg 7: Häng Top-Down, Bottom Up Shade

Placera skugga på en stol medan du fästa lyftsträngar skuggan. Skruva förstyvningsmedlet kortet i fönsterkarmen med långa träskruvar. Framsidan av styrelsen justerar precis bakom framkant fönsterfoder. Kör lyft strängarna genom rätt remskivor och vind över sladd knapar.