hur man gör ren fönster behandlingar

Att rena fönster behandlingar kan vara enkelt och roligt att göra. Följ de enkla stegen nedan för en enkel eftermiddag projekt.

Det första som du måste göra när du gör fönster behandlingar är att mäta det fönster som du arbetar med. Märk ner mätningarna att ta med dig till affären.

Steg 1 – Mät och Välj tyget

Därefter väljer tyg som du ska använda. Om du ska göra rena fönster behandlingar, välja en färg eller mönster. När du bestämmer dig för den perfekta skira tyget, måste du antingen skära det själv eller har butiken skära dig omkring två fot i längd och dubbla bredden på fönstret.

Steg 2 – Järn och Hem

När du får tyget hem, järn ut. Vanligtvis kommer det att finnas veck från att vikas eller rullas upp i butiken. Använd ett strykjärn på rätt inställning för att jämna ut tyget så att du kan arbeta med det. Använd sedan antingen en nål och tråd eller en symaskin för att fålla 3 sidor av tyget. Var noga med att lämna den sida som ska anslutas till staven un fållade. Hägna in 3 andra sidor, vik tillbaka tyget, vilket gör det ännu på alla sidor och sedan sy längs den vikta linjen.

Steg 3 – Gör en Rod Packet

Nu när du är klar fålla 3 sidor, kan du gå vidare till toppen där stången går. För detta kommer du vill överväga storleken på ditt spö och se till att när du viker tyget tillbaka, kan stången passa genom hålet. Vik försiktigt tyget på toppen tillbaka för att göra en stav ficka. Då, sy en linje för att fästa tyget på plats. Testa stången i staven fickan för att vara säker på att den passar med lätthet.

Steg 4 – Installera fönsterbehandlingar

När du är klar med fönster behandlingar, kan du glida dem på stången och säkra stången på plats. Dessa instruktioner hjälper dig att göra en ren kappa. Om du är intresserad av att göra tyg nyanser, kommer du vill fortfarande välja skirt tyg och sedan klippa 2 stycken som tyg. Var och en av bitarna kommer att behöva flera inches längre än den verkliga fönstret, så fålla gardinerna på samma sätt som du fållade ovan i steg två efter strykning.

När fålla är klar, kan du gå vidare till att göra stångfickorna på samma sätt som du gjorde i steg 3, men för båda gardiner. Sedan är det bara glida dem genom staven och säker.