hur man gör pärlstav förhängen

När det gäller att hålla ut flugorna under sommaren, eller bara vill lägga till lite extra textur till ditt rum, pärlstav portblad är det rätta sättet att göra det. Här kan du läsa om hur du gör din egen pärlstav förhängen, från enkla sådana till några mer genomarbetade de som tar lite mer tid och planering.

Bestäm var du vill att din gardin att gå och hur lång tid det behöver vara. Mät dörrbredd och har någon skära en trästav för dig att passa dörren. har alltid lite extra längd i trästavens så att insekter inte kan komma in från mellan väggen och gardinen.

Steg 1 – Komma igång

Nästa steg är att ta och registrera de nödvändiga mätningarna. Mät inner längden av dörren och sedan lägga till ca 6 inches till din mätning för att möjliggöra knytning och hänga ovanför dörren. Skär nylon eller rep, beroende på vad du föredrar, till önskad längd. Bestäm hur tät du vill att din gardin att vara och hur många längder av nylon du behöver, och skär dem till rätt storlek. Ju mer nylon eller rep används, fylligare gardinen kommer att bli.

Steg 2 – längd Gardin

Lägg nu till cup krokar till “botten” sidan av trästavens, och börja knyta nylonet till krokarna. När de är gjort, ta en sträng av nylon och dra den åt sidan och se till att ingen av de andra strängarna trasslar i processen.

Steg 3 – Montera Nylon Rod

När plocka pärlor du kommer att använda för din gardin, tänk på att plocka relativt lätta pärlor som när allt hängs på trästavens, kan det tenderar att bli ganska tung mycket snabbt. Börja beading strängen av nylon tills du kommer till de sista 4 pärlor, här åter trä nylon tillbaka genom varje kula för att hålla dem på plats. Dessutom, se till att knyta den sista i ordentligt. Om du kommer att skapa ett mönster eller design med dina kulor, är det en bra idé att planera det ut tidigare med hjälp av några rutat papper, ha allt kartlagt innan handen. När den första strängen är klar, dra nästa åt sidan och upprepa processen.

Steg 4 – Profilering

När hängande gardiner, alltid se till att ha någon där för att hjälpa dig, för att minska risken för skador eller spraining en muskel. Se till att stången hängs upp parallellt med marken och ser rakt när sett från ett avstånd – det är mycket lättare att göra detta med någon hjälpa dig.

Steg 5 – Hängande gardinen

Nu när dina gardiner hängs, kan du njuta av den friska sommarvinden kommer in genom dina gardiner, men inte behöver oroa sig flugor ta över ditt hem och göra det till sitt eget!