hur man gör kalkbruk

Kalkbruk är en typ av murbruk mix som var mycket populär med skickliga hantverkare och murare under det sena 1800-talet och 1900-talet. Faktum är att många människor fortfarande anser kalkbruk vara överlägsen många typer av moderna murbruk blandningar. Kalkbruk är fortfarande populär för användning på äldre viktoriansk stil eller tegel hem som gjordes för många år sedan. Att göra en bra kvalitet kalkbruk mix är inte så svårt som man kan tro, och denna enkla handledningen kommer att visa dig allt du behöver veta.

(Obs! – Följande recept för kalkbruk mix är tillräckligt för att stoppa tegel eller stenar för ett medelstort hus Därför, om du behöver för att skapa en mindre mängd kalkbruk mix, måste du justera beloppen i enlighet med detta..)

Steg 1 – Samla ihop Ingredienser

Innan du börjar måste du se till att du har allt material du behöver för att skapa kalkbruk mix. Även om vissa byggvaruhus kan bära kalk, kan du behöva besöka en trädgård och plantskola center eller andra liknande återförsäljare för att beställa kalk. De andra materialen bör vara tillgängliga på alla hem förbättring centrum.

Steg 2 – Blanda torra ingredienserna

Använd skottkärra för att dra de torra ingredienserna till en torr plats där du kan ta din tid och blanda dem. Sedan tar spaden och blanda alla de torra ingredienserna tillsammans (kan behöva blanda under en stund). Om du har en stor plast papperskorg, kan du hälla de torra materialen i det och täcker den torra blandningen med locket tills du är redo att använda den.

Steg 3 – beredning av blandningen för användning

Chansen är stor att om du använder kalkbruk mix, du kommer inte att använda för mycket på vid varje given tidpunkt. Därför, när du behöver mäta upp precis tillräckligt torr blandning för att hålla ett par timmar eller en dag. Lägg bara tillräckligt med vatten till blandningen så att det blir som en tjock smet i inkonsekvens. Medan blanda kalkbruk mix, använd din konkreta murslev att mäta konsistensen. Tillsätt vatten långsamt tills kalkbruk mixen är smidig nog att sprida lätt utan glider av spackel.

Steg 4 – Använda kalkbruk

När du använder kalkbruk, är det viktigt att inse att kalkbruk tar betydligt längre tid att ställa in än vanliga murbruk mix. Även modern murbruk mix använder vatten för att ställa in, använder kalkbruk en helt annan process. Kalkbruk mix tar en avsevärd tid för att ställa in på grund av en process som kallas kolsyra. Medan vanlig betong eller murbruk mix hårdnar på grund av en reaktion med vattnet, gör kalkbruk hårdnar på grund av en reaktion med koldioxid och fukt. Detta innebär att det vanligtvis tar längre tid för kalkbruk mix att torka än standardmurbruk mix. Om du behöver skapa en snabbare torkning mortel mix, kan du använda släckt kalk i stället för vanlig kalk i torr blandning.