hur man gör icke-justerbara kök hyllor justerbar

Köks hyllor kan ha två huvud olika format, de kan vara antingen icke-justerbar eller reglerbar. Tänk på att hyllorna är inte viktigt bara i köket, kan du använda dem på ett mycket effektivt sätt även i ditt badrum, vind eller källare. Justerbara kök hyllor är bättre än icke-flyttbara hyllplan eftersom icke-justerbara hyllor är fasta och när du lagrar objekt i sådana hyllor, kan de inte passar in i dem. Däremot kan du förvandla dina icke-justerbara kökshyllorna i justerbara och kära genom några enkla steg.

Många människor tycker att det är svårt att ta bort icke-justerbara kök hyllor från sina platser eftersom de är fasta på plats, antingen med spik, skruv eller lim. I andra fall, kan kanterna på hyllorna formas till en dado snitt.

Steg 1 – Ta bort icke-Justerbara Hyllor

Om du vill ersätta de icke-flyttbara hyllplan med nya justerbara sådana, bör du inte ha något emot att bli av med gamla hyllor. I detta fall kan du ta bort de gamla hyllorna genom sågning var och en i två delar om det behövs.

Steg 2 – Installera Justerbara Hyllor

En dado snitt ligger på sidorna kan vara användbar för både icke-justerbara och justerbara kök hyllor. Du måste dock ha i åtanke att även om en dado snitt kan vara användbar i båda fallen måste djupet skiljer sig från varandra. Justerbara kök hyllor kräver djupa Dado nedskärningar medan icke-flyttbara hyllplan behöver grunda Dado nedskärningar.

Steg 3 – Montering av hållare

Om du inte vill att dado snittet ska vara synlig, hack framsidan av hyllan. En annan justerbar kök hylla typ som du kanske vill prova är att skära trä på sidorna i en vinkel på 45 eller 90 grader. Du kan sedan klippa trähylla i samma vinkel så att den passar när du sätter den i facket. Sådana kök hyllor är perfekt om du tenderar att lagra tunga föremål på dem.

Tänk på att stödet för kökshyllorna som skärs vid 45 grader är något svagare än den hos hyllorna som skärs i rät vinkel. Göra ett hack progressivt längs sidorna för att få en justering vid approximativt varje tum.

Se till att du skär skårorna ordentligt. På detta sätt kommer hela hyllsystemet har ett vackert utseende. Om hyllsystem är stor nog, kan du installera planelement i spåren också.

Du kan köpa konsoler som är gjorda av trä eller metall för hyllorna, men de flesta föredrar metallfästen som stöd för justerbara kök hyllor. Detta beror troligen på att metallfästen är billiga och enklare att installera än sina trä motsvarigheter.

Använd en borr för att skära hål på sidorna av hyllorna, så att när du installerar parentes, kommer de att passa i dessa hål. Du kan köpa speciella metallfästen och infoga dem i de borrade hålen och sedan placera den justerbara trähylla på dem.

Justera dessa speciella fästen upp och ner beroende på storleken av de föremål som du vill lagra på hyllorna. Om du vill kan du använda styrpinnarna istället för konsoler. Ta bort tapparna och sätta dem på nytt i en annan borrade hålet så att hyllorna kommer att passa dina behov.