hur man gör ett hem cigarr humidor

En cigarr humidor är en låda för att lagra och ålders cigarrer inom en viss luftfuktighet, vanligtvis 68-72 procent. Dess främsta syfte är att lagra, bevara och ålders cigarrer under ett antal år. Den innehåller ett befuktningssystem, vilket är en anordning för att lägga till eller ta bort fukt från insidan för att upprätthålla den önskade nivån av fuktighet. I de flesta fall innehåller en humidor en hygrometer för att mäta luftfuktigheten inuti boxen. De flesta personliga humidorer är gjorda av trä.

Steg 1 – Att byggnadsplan

Vid beslut om de totala dimensionerna av din humidor, bör du ta hänsyn till storleken och antalet cigarrer du kommer att lagra. Denna plan är för en låda av 18 inches med 9 inches från 6 inches, med en inre avdelare som är 10 inches från den högra sidan. Denna box möjliggör lagring av cigarrer 6 inches eller kortare på vänster sida. Ju längre de kan passa horisontellt på höger sida.

Steg 2 – Att bygga Humidor

Skär brädor för att passa de storlekar som beräknats för sidorna av humidor. Det övre locket är 9 inches med 18 inches. Botten är 7 1/2 inches med 16 1/2 inches. Botten är mindre än den övre locket så att sidorna täcka botten sidokanter. Du kan forma kanterna med en fräs att ge dem en trevlig färdig utseende. Fram- och baksidan är 5 1/4 inches med 18 inches. Sidorna är 5 1/4 inches med 9 inches. Geras ändarna av framsidan, baksidan och sidorna 45 grader för att bilda hörnen i lådan. Därefter skär fyra 3/4 tum-för-3/4-tums bitar av blockerande att göra ett stopp på undersidan av lådan locket för att göra en lufttät tätning när den är stängd. Montera boxen med trälim och en-tums 18-gauge naglar. Använd klämmor för att hålla bitarna tätt tillsammans och låta limmet torka i minst en timme. Sedan vidare till spikningen.

Steg 3 – Slipning och Finishing

Sand det yttre och det inre för att säkerställa en jämn beläggning med polyuretan. Applicera två lager för det inre och fem till utsidan. Stålull att slipa mellan de yttre skikt för en smidig och polerad utseende och känsla på din cigarr humidor.

Steg 4 – Foder med spanska Cedar

Använd en 3/8-tums spanskt cederträ liner för din cigarr humidor. Skär i bitar och limma dem, och se till att täcka alla de inre områdena. Den spanska ceder måste vara ofullbordad för att fungera för att absorbera fukt.

Steg 5 – Lägga till maskinvara

Placera hygrometer inne i cigarr humidor med dess sensorer på sidan av enheten. Montera luftfuktare, med lim för att placera den i toppen. Efter att ha gjort det, fixa mässingsknoppar till den främre delen av locket för att möjliggöra en bekväm öppningsverkan. Slutligen, fäst gångjärn till baksidan av humidor.