hur man gör en utomhus duschdraperi

Om utomhusdusch har en helt enkelt trä hölje eller ger inget privatliv alls, överväga att göra din egen utomhus duschdraperi. Du behöver inte vara en stor sömmerska att göra projektet. I själva verket kan du kunna utföra det med liten eller ingen sömnad alls.

Först mäta avståndet runt dusch där gardinstång är, och tillsätt hälften av mätningen till den totala. Detta är bredden tyget behöver vara.

Steg 1 – Mät

Därefter bestämmer hur länge du vill gardinen. Eftersom det är utomhus, kommer du troligen vill att det ska falla längre än omkring halva vaden längd på en genomsnittlig höjd vuxen. Var noga med att ta hänsyn till längden ringarna hänger från stången, och inkludera dem i din mätning.

Steg 2 – Köp Tyg

Ta dina mått till din lokala tygaffär för att köpa tyget. Stick med alla bomull eller mestadels bomullsblandningar för hållbarhet och torktid. Om din dusch är i solen större delen av dagen, kanske du vill hålla fast med ljus, färg tyg så att den inte kommer att blekna och se gamla snabbt.

Steg 3 – Sy sidorna och Hems

En tjänsteman kan hjälpa dig att avgöra hur mycket tyg du behöver, inklusive fållar. Troligtvis kommer din duschdraperi måste vara i två delar sytts ihop om du inte är turen att hitta material som är mycket bred. Du kan ha bättre tur med den här typen av material om du besöker en klädsel tygaffär. Om du inte är ett avlopp, kan du också hitta någon i denna butik som kommer att göra sy för dig.

Steg 4 – Hang Gardin

Sy sido fållar för att förhindra nötning, så gör de nedre fållar.

Om du inte är ett avlopp, kan du använda tyg lim som kommer att hålla mycket tätt, allt du behöver göra är att vända i fållar, järn dem så att de kommer att vara platt och lättare att arbeta med, och applicera limmet. Du kommer troligtvis att klämma kanterna med klädnypor eller klämmor tills det torkar. Om du använder ett lakan, kanske du kan hoppa över limning och sy tillsammans.

Lägg din gardin på en plan yta och mät toppen så att du har den färdiga bredd. Dividera detta antal med antalet duschdraperi ringar du har köpt. Med hjälp av raka stift, markera den övre kanten i detta intervall så att du vet hur man utrymme dina duschdraperi ringar. Sätter först kan spara en hel del försämringen om din mätning är avstängd en bit. Sedan är det bara klämma duschdraperiringar där varje stift är, och ta bort stiften när du har det bara rätt. Skjut ringarna över duschdraperistång.

Om du vill att din duschdraperi att vara vattentät, använda kommersiella impregneringsmedel. Kontrollera med din lokala tygaffär eller din lokala camping och utomhus leverans butik.