hur man gör en uteplats trädgård

Om du skulle älska att odla blommor, frukt och grönsaker, men tror inte att du har tillräckligt med utrymme, överväga att skapa en uteplats trädgård. Allt du behöver är rätt material, vatten och lite vårdande. I ingen tid alls, kan du ha färgglada blommor, söta frukter och näringsrika grönsaker som växer direkt på din uteplats. Följ dessa 6 enkla steg för att skapa en planter eller kruka trädgård där du kan växa tomater, paprika, jordgubbar och mycket mer.

Vissa blommor, frukt och grönsaker behöver mer sol än andra. Vissa annueller, såsom Alyssum, begonia och Zinnia, göra bra i solljus. Astrar, vallmo och akleja, är alla perenner som också gillar solen. För att dina blommor, frukt och grönsaker för att frodas måste du veta hur mycket solen når din uteplats där du placerar dina krukor och växande rutor.

Steg 1 – Förbered din trädgård

Innan du köper blommor, fröer, krukor eller korgar, plan där du vill placera dina krukor, korgar och lådor. Besluta vilka typer av containrar och deras färger du kommer att vilja, och på plats på din veranda där saker du växer får rätt mängd sol. Till exempel: om du vill amplar du behöver veta var att sätta krokarna som dina korgar kommer att hänga.

Steg 2 – Planera din trädgård Space

När du vet det ungefärliga utrymme du har för din trädgård kan du börja köpa dina krukor. Ta dina rymdmätningar med dig till en plantskola eller trädgård butiken där en skötare eller säljare kan hjälpa dig att välja blommor, växter, frön, krukor, korgar och tillbehör till din uteplats trädgård.

Steg 3 – Välja Pots

När du har tagit alla dina inköp hem, se till att vattna dina växter. Medan dina växter och blommor är blötläggning upp vattnet du gav dem kan du börja ordna dina krukor. Du hittar det lättare att flytta dem om du ordnar dem innan du fyller dem med planteringsjord. Placera dina växter så att de som kräver mindre solljus är i de mer skuggade områden i din uteplats. Om du behöver krokar från att hänga blomkorgar eller krukor, kommer detta att vara en bra tid att sätta dem på plats. När du har alla dina krukor, korgar och tillbehör placeras där du vill ha dem kan du börja lägga till krukväxtjord.

Steg 4 – ordna din Krukor

Plantera dina blommor, växter och frön i en kruka i taget. I krukor som inte har några hål i deras bottnar, placera liten sten, grovt grus, eller förpackning jordnötter i botten av krukorna innan du lägger krukväxtjord. När du har planterat blommor och frön i en kruka, vara säker på att jorden är fuktig. Slutligen, sätta potten tillbaka i sin tilldelade plats och börja plantera i nästa.

Steg 5 – Plantering dina blommor och växter

När du har dina blommor, växter och växande krukor och lådor organiserade och på plats, kan du börja lägga till tillbehör såsom vindspel, speciell belysning och fontäner.

Steg 6 – Lägga tillbehör