hur man gör en trä vägghylla med pinnar

En trä vägghylla är praktiskt av sig själv, men genom att lägga pinnar det tjänar ett dubbelt syfte. Denna typ av konstruktion är vanlig i korridorerna. Det tillåter människor att hänga sina rockar på tapparna och placera sina tillhörigheter såsom nycklar på hyllan. Du kan göra grundläggande sådana, såsom beskrivs i den här artikeln, eller om du har tid och kompetens, kan du göra mer dekorativa sådana. För att göra din trä vägghylla, behöver du följande leveranser.

Först måste du bestämma om storleken på din hylla, och höjden du ska placera den. Anteckna dessa mätningar.

Steg 1 – Framställning

Du behöver en träbit för hyllan, en annan pjäs till plankan och 2 triangulära ändstycken. Du kan behöva ett tredje stycke, ett stödstycke för mitten av hyllan, om det är en lång hållbarhet. Markera dina mått på träet, och sedan klippa med en cirkelsåg. Se till att du bär skyddsglasögon vid skärning för trä vägghylla.

Steg 2 – Kapning av trä

Med hjälp av ett vattenpass, använd en penna för att markera positionen för trä vägghylla på väggen. Därefter placerar ryggstöd med nederkanten röra denna linje och markera mur runt det. Gör en markering 1 tum i varje hörn. Detta kommer att vara där du kommer att sätta dina väggankare.

Steg 3 – Märkning Wall

Borra 4 hål i de positioner som du markerat i föregående steg. Tryck in en väggankare och hammare det tills det är tätt mot väggen.

Steg 4 – Installera vägg Ankare

Träbiten utsetts att vara hyllan ansluter den bakre skivan för att göra en “r” form. Fäst träbitar tillsammans med spik. Nästa, placera de triangulära sidostycken 3 inches in från varje ände av hyllan. Om skär korrekt, bör dessa vara i jämnhöjd mot plankan och hyllan.

Steg 5 – Att hyllan

Markera lika intervall för pinnar. 6 inches är sönder oftast en bra bit, beroende på vilken typ av pinnar du köpt. Fäst dem till plankan med spik. Pinnarna ska ha små hål, som är där spikarna kommer att hamras igenom.

Steg 6 – Lägg pinnarna

Steg 7 – Avslutning

För att se till att din nya trä vägghylla matchar resten av din inredning, måla eller lacka det i en motsvarande skugga. Slipa hyllan innan de ansöker heller. Du kommer att behöva 2 lager antingen färg eller lack, beroende på personliga preferenser.

Mark på träet vägghylla där skruven måste gå, för att det ska gå igenom bakre skivan och in i väggankare installerade i väggen. Fästa hyllan i väggen med skruvarna.

Steg 8 – Montera hyllan