hur man gör en motorfäste för en modell raket

En motor mount hjälper till att hålla din raketmotor på plats så att du kan starta raketen. Denna artikel kommer att förklara hur, istället för att köpa en motor monteringssats, kan du bygga motorfästet från scratch.

Gå till en hobby lager, och köp en motor rör, som används för att inrymma modellen raketens motor, en motor krok, vilken håller raketen på plats, och två centreringsringar, vilka håller motorns röret på plats när du startar raketen. Var noga med att köpa material som matchar storleken på modellen raket du äger.

Steg 1 – Inköps material för att bygga din Engine Mount

Med verktyget kniv, skär en halv tum skåra i motorröret. Denna slits kan du passa i slutet av motorns krok i rät vinkel. När du har gjort slitsen sätter motorn krok i facket.

Steg 2 – Montera motorfästet

Mark omkring 3/4 av en tum från båda ändarna av motorröret. Dessa märkningar är nödvändiga för dig att positionera centreringarna. Efter märkning motorfästet, placera centreringarna på motorfästet. Med de centrerande ringarna på plats, limma centrum av toppen av centreringarna. Börja med bottenringen. Fästa motorn krok att centreringsringen och håller den på plats, låta limmet torka.

Steg 3 – Placera centreringsringar i position

Med limmet torkat, stänga av motorn röret upprätt för att positionera motorfästet för användning med din modell raket. Se till att motorn kroken ligger stadigt på plats och att limmet har torkat helt innan du ansluter modell raket. Lås till motorfästet för att redo din raket för bränning.

Steg 4 – Sätt fast modell Rocket

Nu måste du ta modell raket till ett område där du kan skjuta det att se om fästet är ordentligt fastsatt och motorn fungerar. Gå till en stor, öppen uteplats och följa alla säkerhetsföreskrifter innan du börjar lanseringen av din modell raket. När du har rensat området, avfyra raketen.

Steg 5 – Starta modell Rocket