hur man gör en miljövänlig gul jacka fälla

Gula jackor är en geting med gula och svarta ränder markeringar som ibland misstas för bin. De bor i grått, bikakestruktur boet ligger under eller ovan jord. Arbetare gula jackor jaga för livsmedel såsom kött, socker eller insekter. Arbetare bär maten tillbaka till boet där det delas ut till kolonin.

Varje koloni har en drottning som lägger ägg. En drottning börjar ett bo på våren genom att lägga några ägg och höjer dem till vuxna arbetare. Till hösten, en ny generation av gula jackor lämnar kolonin för att hitta en ny boet. Under vintermånaderna endast drottningen kommer att överleva och hon återuppstår på våren för att starta en ny boet.

En effektiv metod för att kontrollera gula jackor är att göra en enkel fälla. Kom ihåg att fällor kommer att ge tillfällig lättnad att minska arbetstagaren befolkningen i din trädgård. Det enda sättet att belysa den gula jackan befolkningen är att utrota kolonin.

När fällan är full, se till att fylla flaskan med tvålvatten och låt det sitta en stund för att dränka eventuella överlevande gula jackor fortfarande lever. Ta den inverterade locket, dumpa gula jackor i soporna eller din komposthög.