hur man gör en mask kompost

En mask komposten kan du kompostera mat snabbare än någonsin tidigare. Vidare är luktfri och resulterar i hög kvalitet kompost och gödning vätska. kostnader Avfalls reduceras och maskar tas upp kan användas för fiske! Detta är ett miljövänligt sätt att behandla din organiskt avfall.

Steg 1 – Gör / Köp en mask Bin

Allt från trä till plastlådor kan användas. Vid användning av en icke-galvaniserad metallåda, kom ihåg att metallen är benägna att rosta. Hål i din mask bin skulle resultera i en minskad effektivitet av nedbrytning av ditt avfall. Storleken på bin bör vara ekvivalent med mängden av organiskt avfall som du vill göra sig av med. En kvadratfot av ytan och 12 inches på djupet borde räcka för dina grundläggande behov.

Steg 2 – Lägg Sängkläder

behövs strö att leverera fukt för maskar för att leva och som ett substrat där de kan arbeta för att begrava skräpet. Dess sammansättning bör efterlikna det i en skog golv, att likna maskar naturliga ekologiska förhållanden. Se till att strö är fuktig och inte kompakt, för att underlätta aerob nedbrytning av mat som finns kvar i komposten. Maskarna kommer faktiskt konsumera strö tillsammans med eventuella matavfall och utsöndrar frågan på ett nedbrutna form som kallas kast.

Sågspån och torra löv skulle göra perfekt sängkläder. Överraskande några strimlad glättat papper, tidningar och tidskrifter kan störa systemet genom de gifter de innehåller, som kan skada maskar.

Steg 3 – Lägg Worms

De bästa maskar som ska användas för kompostering och nedbrytning av organiskt material är de röda maskar. De är de mest effektiva, att kunna bryta ned materialet vid snabbast. Masken oster bör värmas försiktigt på vintern eftersom dessa maskar överleva bäst i varma förhållanden.

Kom ihåg att masken befolkningen är direkt proportionell mot mängden mat till hands.

Steg 4 – Bury Garbage

Det viktigaste steget, vilket är faktiskt hela poängen varför du har skapat denna mask komposten är att begrava dina organiskt avfall och matrester. Allt från äggskal till fruktrester till teblad kan kastas in i masken bin. Men inte kasta in några mejeriprodukter, kött, fett eller ben. Täcka med lock kan vara till hjälp, särskilt under de torra varma årstiderna. Annars fukt skulle gå förlorad och maskar skulle dö.

Alltid komma ihåg att begrava “skräp” ibland under masken sängkläder. Om du inte täcker köksavfall och matrester av masken sängkläder, kan du locka många oönskade besökare, inklusive gnagare och kackerlackor!

Som tidigare nämnts, de fördelar du kan skörda från att använda en mask kompost är oräkneliga. Bortsett från att minska mängden köksavfall kastas med annat avfall, kommer du också att öka markens bördighet av din trädgård. Skapa och upprätthålla en mask kompost är en uppoffring värd genomgår!