hur man gör en läder manschett

Om du har extra skinn kvar från ett projekt, kan du enkelt göra en läder manschetten. Det är ett bra projekt att träna läder på och kan skräddarsy för att göra en unik tillbehör.

Vi arbetade med Will Lisak på Craftsman MAKEcation att göra vår manschetten och att göra en fullständig läderbälte och du kan också!

Steg 1 – Storlek Din Cuff

Linda läder runt handleden och besluta om hur du vill att den ska passa. Gör en lätt märket med din syl och mäta ut en extra tum för att göra plats för den knappen. Skär lädret med en mattkniv eller sax och göra ett annat varumärke en halv tum i från båda sidor.

Steg två – Cut dina hål

Använd en hålslag på varje av dessa märken. Om du använder en roterande hål, fungerar det liknar en vanligt papper hål. Traditionella driv slag kräver en hammare. Rada upp hål och starkt hammare ner som du skulle en spik tills det är helt skära igenom lädret.

Steg 3 – jämna ut kanterna

Välj ett hål för att förstora så knappen passar lätt. Använd mattkniv för att sträcka hålet på ett sätt som gör det lättare för dig att ta bort knappen medan du bär den. Vi skär en droppform, men också skära en linje djupare i, ifall knappen fastnade.

Steg 4 – Säkra din Button

Använd en kant beveler att skapa mer rundade, mjukare kanter längs manschetten. Placera beveler i 45 graders vinkel, du kan vila en sida mot bordet för att stabilisera dina rörelser. Använd långa, fast rörelse och styr beveler längs längden av läder. Sikta på långa remsor så att kanten känns konsekvent och smidig. Upprepa på alla sidor.

Tillval – finslipa

En X-Acto kniv kan också användas om du inte har en kant beveler, men det kommer att bli svårare att få konsekvent säkert. Vissa människor också sand kanterna som ett alternativ till beveler.

ämnen

Sätta den långa delen av niten stud genom lädret och andra stycke av tappen. Detta kommer att vara en knapp. Använda en kulhammare att fästa samman de två delarna som en nit.

Om den långa delen sticker ut för långt, klipp bort överskottet. Kanten ska inte ligga an mot metall, men bör ha en topp sticker ut för dig att arbeta med.

Använd din kulhammare att mosa toppen ner så det planar ut och skapar en kant som håller fast den till den andra metallen. Arbetet med metallen, hamrar på en diagonal i en cirkelrörelse för att forma den till en svamp form. Avsluta det med en avgörande träff på mitten och du är redo!

Innan du lägger på spännet, kan du använda en fläck, balsam, eller balsam för bandet att få det utseende du vill. Om din läder är helt obehandlad, kommer du vill behandla den för att hålla den från färgning av vattenkontakt. Se till att följa den specifika produkten anvisningar, men vara beredd att få lite rörigt och har trasor till hands. Du vill använda jämna slag för att låta produkten penetrera läder jämnt.

Olika typer av läder vax kan också hjälpa till att hålla alla frays på plats. Detta kan appliceras efter de produkter som anges ovan för att avsluta din nya tillbehöret.