hur man gör en koppar spaljé

En koppar spaljé är både nyttig och iögonfallande. Det är robust, som koppar outlasts flesta trä spaljéer, och det ser bättre med åldern, i synnerhet som det börjar att oxidera. Så om du odla grönsaker eller blommor, koppar spaljéer underhålla och stödja din trädgård väl. Bäst av allt, om du följer några grundläggande steg, vilket gör koppar spaljéer är en snabb och enkel uppgift att utföra.

Det första du bör göra är att klippa tre ¾-tums kopparrör 10 fot i 12-tums separata delar, vilket ger dig 30 12-tums ¾-tums bitar av koppar du behöver. Du kommer att använda dessa bitar av koppar för parallella väggar och horisontella lameller för din spaljé. När du har storlek och minska dina koppar bitar, kan du börja att montera dessa delar i din spaljé struktur.

Steg 1 – Skär Koppar Pipes

Rengör från slangen och kopplingar så att de inte har några partiklar eller damm. Med flödes pensel, lägg flöde på insidan av en t-formad montering, och sedan bifoga två 12-tums rör i varje ände. När det är klart, har du en “L” formad. Lägg flöde till en annan T-formad montering och fästa detta till den motsatta änden av det horisontella röret och ansluta en annan parallell rör, som kommer att ge dig en “U” -form. Varje koppar montering bör nu ha en öppning kvar på botten där de närmaste två parallella bitar kommer att gå. Håll mjukning koppar beslag och fästa ihop bitarna på detta sätt tills alla bitar är sammankopplade, vilket kommer att skapa vad som ser ut som en mini stege.

Steg 2 – Rengör och Fit Pipes Tillsammans

Steg 3 – Solder Rör till koppar beslag

Nu är det dags att göra lite lödning, så luta spaljé mot en stabil vägg eller en säker plats. Innan du börjar löda, sätt på dig skyddsglasögon och svetshandskar. Arbeta nedifrån och upp, uppackning cirka 10 inches av lod och hålla spetsen på lodet upp mot sömmarna av kopparrör och rördelar. Lysa upp din gasolbrännare och värma upp rören och koppar beslag. Var noga med att inte sätta facklan flamma för nära sittande fogar där flödet borstades på, eftersom det lätt kan brännas bort. Som en allmän regel, hålla facklan tillbaka cirka 7 inches bort, och bara en smula över ledens sömmen. Så snart sömmen är tillräckligt varm och flödet har bubblor, hålla lodet till armaturens söm och låt den smälta jämnt över skarven. Håll lödning tills alla passande gemensamt har bundits samman. Innan du sätter upp din nya koppar spaljé, vara säker på att det är allt svalnat.

Du har nu en vacker och starkt tillskott för din trädgård.