hur man gör en hemmagjord Justersåg

En Justersåg är ett användbart verktyg när du behöver skära stora ark av plywood eller Sheetrock, men de kan vara flera hundra dollar om du försöker att köpa en från din lokala verktyg butik. Lyckligtvis kommer du att lära idag, hur du gör din egen hemlagad Justersåg.

För att göra denna panel såg du behöver en stor plywoodskiva (2 “x 4” borde göra susen), två skenor (closet rälsen kommer att göra), två uppsättningar av valsar för rälsen, tre fyra fot 2x4s, Five 4 fot 1x4s, en liten plywoodskiva (en kvadratfot fungerar), en cirkelsåg, ett gångjärn, och flera skruvar.

material

Börja med att lägga stor plywoodskiva ut. Detta kommer att vara bakgrunden till din Justersåg. Fäst två 1x4s till baksidan av den stora bit plywood i sidled med en 4 inches från botten och en 4 inches från toppen. Nu skär 45 graders vinkel på ändarna av två av 2x4s och och fäst dem på vardera sidan av den stora bit plywood och till toppen 1×4, snitten 45 graders inåt. Nu fäst en av 1x4s sidled 4 tum från botten på framsidan till den stora plywood på sin sida och de två 2x4s. Du kommer att behöva skära två skårorna tillräckligt länge för rälsen för att passa in 12 inches isär. Fäst de två andra vertikalt 6 inches på vardera sidan av den vertikala mitten av bit plywood, att se till att den ena änden av både vila på nedanstående 1×4. Dessa kommer att användas som grund för skenorna. Sist bifoga ett gångjärn till toppen 1×4 på baksidan horisontellt och säkra den sista 2×4. Detta kommer att fungera som en fäll ut benet gör panelen ett stativ konstruktion.

panel Konstruktion

Linje rälsen upp med de två vertikala 1x4s och och fäst vid alla fyra ändarna av 1x4s. Använd en nivå för att se till att skenorna är helt parallella, eftersom detta är nyckeln till sågens funktion. Nästa ta den lilla bit av plywood och fästa båda uppsättningarna rullar på vardera sidan av plywood, en på vänster sida och en på höger sida. Dessa rullar kommer att gå i skenorna. Ta din cirkelsåg och skär ut ett hål i den lilla plywood, tillräckligt stor så att sågen del sticker igenom och så att sågen står inför som om det kommer att röra sig mot taket. Nu fast de fyra hörnen av sågen till bit plywood med skruvarna. Du kan nu installera rullarna i spåret en sida i taget.

skena Konstruktion

Kontrollera rörelsen av sågen. Om det rör sig fritt, du är i affärer, om det inte behöver du antagligen att justera vinkeln på skenorna för att möjliggöra fri rörlighet. ta en extra bit av plywood och lägga den mot botten 1×4, bör det passa under skenorna och vila på botten 1×4, vilket gör att sågen att halvera det, utan att skära genom baksidan av den stora plywoodskiva. Sågen höjd kan behöva justeras för att rymma för detta.