hur man gör en hemmagjord båt propeller

En båt propeller är den viktigaste delen av framdrivningssystemet på din båt. Dessa är spunnen runt av båtens motor och kommer att driva båten genom vattnet.

Propellrar för båtar kan bli mycket dyrt. Men om du har rätt verktyg och material du kommer att kunna göra din egen båt propeller för en bråkdel av kostnaden.

Steg 1 – Välj din Material

Först måste du tänka på det material som du kommer att använda för att göra din propeller. Eftersom alla propellrar kommer att översvämmas under vattnet du kommer att vilja välja ett material som är resistent mot korrosion. Dina alternativ inkluderar rostfritt stål eller aluminium.

Steg 2 – Planera din design

Aluminium är endast lämplig för användning i färskt vatten, eftersom det fortfarande kommer att korrodera i saltvatten. Rostfritt stål är materialet i valet, även om det kommer att bli svårare att arbeta med.

Steg 3 – Skär Metal

Du måste nu planera utformningen av propellern. Du kan välja antingen tre eller fyra propeller mönster. Du bör dra dessa mönster på papper först. Oavsett om du väljer att använda tre eller fyra blad beror främst på om du är intresserad av hastighet eller hantering.

Steg 4 – Forming

Tillbringa tid att utforma rätt typ av propeller för dina behov. Du kommer också att behöva se till att du använder de allra bästa material för jobbet.

Steg 5 – Svetsning

Det enklaste alternativet är att skära en cirkel storleken på en propeller ut ur arket av metall. Du kommer att finna detta enklast om du går till en vänlig tillverkningsföretag som kommer att skära en cirkel av metallen. När du har cirkeln kan du sedan starta genom att markera utformningen av bladen på metallen. Nu kan du använda metall att såga propellern ut.

Steg 6 – Balansera

Böja propellrarna ut en aning för att ta formen av en propeller. Du kan göra detta för hand eller genom att sätta den i ett skruvstäd.

Nu behöver du svetsa den färdiga propellern på axeln. Du kan göra det lättare om du använder en gammal propeller och avbröt propeller slut. Dina svetskunskaper måste vara ganska bra. Annars propellern kommer att flyga bort eller inte fungerar.

Du kanske vill experimentera med svetsning innan du försöker svetsa propellern på axeln. Se till att du gör detta mycket noggrant.

Det är viktigt att balansera din propeller, eftersom det annars kommer att skaka när den snurrar runt. Detta är en mycket svår uppgift att göra och du kanske vill få professionell hjälp. Annars kan du sätta propellern på en motor och snurra runt. Om propellern inte är balanserad då kan du svetsa vikter på olika sidor tills den är perfekt balanserad och kretsar utan vibrerar.